Facebook twitter nieuwsbrieflogo

Workshop kennismaken met robotica

27 feb. en 2 mrt.
dinsdag 27 februari - vrijdag 2 maart (14.00 uur tot 16.00 uur)
Bibliotheek, Staphorst
Workshop kennismaken met robotica

Stap in de wereld van robotica met de robot Zowi en Beebot. Of bouw mee aan een draaimolen.
Je leert spelenderwijs de beginselen van het programmeren.

We bieden in de voorjaarsvakantie op dinsdagmiddag 27 februari in Staphorst en vrijdagmiddag 2 maart in Rouveen deze drie workshops aan in de bibliotheek voor kinderen uit groep 4 tot 8. Van 14.00 tot 16.00 uur.
Er is plaats voor maximaal 4 kinderen per workshop. Een workshop gaat door bij voldoende aanmeldingen. Geef bij je aanmelding aan welke workshop je voorkeur heeft, dan gaan we dat inplannen.
Kosten: € 3 p.p.

Maak een keuze voor één van deze drie workshops:

Zowi voor groep 6,7,8 is volgeboekt in Staphorst, kan nog in Rouveen.

Zowi is speelgoed van de 21e eeuw, ontwikkeld voor zowel meisjes als jongens om te ervaren wat technologie is.
Tijdens het spelen leert Zowi je programmeren en ontwerpen. Zowi kan lopen, dansen, huilen, lachen en nog veel meer.
Je ontdekt dat technologie leuk en dichtbij kan zijn.

Bee-Bot voor groep 4,5,6, is volgeboekt in Staphorst en Rouveen.

Met de Bee-Bot leren kinderen de beginselen van het programmeren en wordt het logisch denken gestimuleerd. Ze kunnen de Bee-Bot laten lopen met behulp van de knoppen bovenop Bee-Bot. Je kunt met behulp van de alfabetmat de Bee-Bot woorden laten maken. Maar je kunt ook spelen met de transparante mat met opdrachtkaartjes, een land- of wereldkaart of de Bee-Bot bijvoorbeeld door een doolhof laten lopen.

Draaimolen bouwen voor groep 6,7,8 is volgeboekt in Rouveen, kan nog in Staphorst.

Met het materiaal van Fishertechnik kan je verschillende apparaten bouwen die  je kan besturen en regelen met behulp van verschillende schakelaars en sensoren en een controller. Met de computer leer je het programmeren.

Aanmelden kan via onderstaand formulier of via

Hier zie je wat  Zowi's DansDuo al kan!

Je kan je opgeven voor:

Dinsdagmiddag 27 februari 14.00-16.00 uur in Staphorst