Facebook twitter nieuwsbrieflogo

Workshop robotica 1 mei

dinsdag 1 mei (14.00 uur tot 15.00 uur)
Bibliotheek, Staphorst
Workshop robotica 1 mei

Stap in de wereld van robotica met de robot Ozobot, Zowi en Fischertechnik.
Je leert spelenderwijs de beginselen van het programmeren.

We bieden in de meivakantie op dinsdagmiddag 1 mei in Staphorst deze drie workshops aan in de bibliotheek voor kinderen uit groep 5 tot 8.

Van 14.00 tot 15.00 uur voor groep 5/6.
Van 15.15 tot 16.15 uur voor groep 7/8
Er is plaats voor maximaal 4 kinderen per workshop. Een workshop gaat door bij voldoende aanmeldingen. Geef bij je aanmelding aan welke workshop je voorkeur heeft, dan gaan we dat inplannen.
Kosten: € 3 p.p.

Maak een keuze voor één van deze drie workshops:

Minirobot Ozobot.

De Ozobot(grootte van een pingpongballetje) is te programmeren om te bewegen op kleurcodepatronen. Dat kan eenvoudig met papier en stift maar ook door middel van een programma op de computer of met games op de iPad.
De mediacoaches werken met leskaarten vol leuke en uitdagende opdrachten.

FishertechnikApparaten bouwen met Fishertechnik.

Met het materiaal van Fishertechnik kan je verschillende apparaten bouwen die  je kan besturen en regelen met behulp van verschillende schakelaars en sensoren en een controller. Met de computer leer je het programmeren.

IMG 1381Robot Zowi

Zowi is speelgoed van de 21e eeuw, ontwikkeld voor zowel meisjes als jongens om te ervaren wat technologie is.
Tijdens het spelen leert Zowi je programmeren en ontwerpen. Zowi kan lopen, dansen, huilen, lachen en nog veel meer.
Je ontdekt dat technologie leuk en dichtbij kan zijn.

Aanmelden kan via onderstaand formulier of via

Hier zie je wat  Zowi's DansDuo al kan!

Ik ga akkoord met de privacyverklaring