Direct naar de inhoud
Resultaten 1 - 7 van 7
Autisme en opvoeden in coronatijd

Hoe doe je dat ?

Soms is het best wel eenzaam voor ouders van kinderen met autisme of AD(H)D. Omdat zorgen delen over jouw kind niet makkelijk is in een groep ouders die jouw problemen niet herkennen.
Je kunt hierdoor soms het gevoel hebben altijd overal alleen voor op te moeten draaien. Helemaal als jouw partner het allemaal anders beleefd.

Wat zou het fijn zijn om jouw zorgen te kunnen en mogen delen met ouders die herkennen maar vooral erkennen dat opvoeden niet gaat zoals je verwachte toen je nog zwanger was.

En natuurlijk houd je ontzettend van jouw kind maar dat neemt niet weg dat dit houden van soms best moeilijk kan zijn. En dat gevoel maakt je zo verdrietig, elke keer weer.

Speciaal voor jou en alle andere ouders die zich zo voelen geeft Nicole Hoogenboom een online masterclass. Jouw kind kan zij niet genezen maar ze kan er wel voor zorgen dat jij je sterker en daardoor beter gaat voelen. En hopelijk leer je ook weer een beetje om van jezelf te houden.

Corona en rouwverwerking

Hoe neem je afscheid van een overleden dierbare tijdens de pandemie? Is rouwen tijdens een pandemie anders? Waar vind je hulp bij het rouwproces tijdens de pandemie? Deze vragen worden o.a. behandeld tijdens de online lezing van bijzonder hoogleraar en klinisch psycholoog Jos de Keijser (Rijksuniversiteit Groningen) en dr. Lonneke Lenferink (Rijksuniversiteit Groningen en Universiteit Utrecht).

Koffie en taal

Elke dinsdagochtend  is er een koffieochtend om de Nederlandse taal te oefenen op een informele manier.

Tinker je 3D-ontwerp

Workshop

Ontdek de 3D-techniek en maak je eigen ontwerp in tinkercad. Daarna wordt het voor je uitgeprint.

Studiekring, ik?

Op zoek naar een leuke uitdaging?  Dan heeft de Bibliotheek misschien iets voor u: een Studiekring.

Voorleesuurtje Staphorst 3 mrt.

Voorleesuurtje met Tineke Hoeve. Kom je ook? Zij leest het prentenboek 'Coco kan het'  voor. Het prentenboek van het jaar van de Nationale Voorleesdagen.