Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Voorleesuurtje Staphorst 6 mrt.

13.30-14.30
Voorleesuurtje Staphorst 6 mrt.

Voorleesuurtje met Ton van Kessel. Kom je ook?
Hij leest voor uit: Lotte&Roos. De meisjes tegen de jongens. Het verhaal heet: Bullebak.

Lotte&Roos. De meisjes tegen de jongens.
Bullebak p.11-17

Lotte en Roos zijn zusjes. Lotte is ongeveer vijf jaar en een echte wijsneus, Roos is zeven (of acht) en houdt veel van dieren.
Opa Generaal past regelmatig bij hen op, al is hun joviale vader ook veel thuis. Samen beleven de zusjes allerlei avonturen: zo stapt er zomaar een onbekende grote hond in de auto van opa, verdwalen ze tijdens een vakantie in de bergen en bouwen ze een iglo in de tuin.
De titel duidt op de twee nieuwe buurjongens. Zullen de zusjes ooit vrienden worden met de Zweedse Lasse en Joppe, met wie ze steeds ruzie maken?
Debuut van Marieke Smithuis (1967), recensent en journalist. Haar verhalen over de zusjes en hun ouders zijn herkenbaar en grappig.
De auteur zet de verhoudingen tussen de gezinsleden goed neer, met alle mooie en warme momenten, maar ook met ruzies en verveling.
De dialogen lopen soepel; af en toe wordt een gedachte bijzonder verwoord. Over het nieuwe konijn: ‘Dan kunnen we hem het beste God noemen,’ bedenkt Lotte, ‘want God is toch ook geen mannetje en geen vrouwtje?’ De vele kleine en grote levendige illustraties van Annet Schaap, bekend van o.a. de Hoe overleef ik-boeken, ondersteunen de verhalen prima. Leuk voorleesboek dat vraagt om een vervolg. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar..

Na het voorlezen is er een toepasselijk knutselwerkje om te maken onder goede begeleiding van enkele moeders.
Aanvang 13.30 uur.