Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Belastingaangifte doen: het kan in de Bibliotheek!

Vóór 1 mei moet je aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Wil je dit zelf doen, maar heb je geen computer of internet?
Doe dit dan in de Bibliotheek Staphorst. Deze service is gratis, ook als je geen lid bent.
De Bibliotheek helpt!

Een tweetal laptops zijn beschikbaar voor het digitaal invullen van de aangifte.
Op de zolder zijn daarvoor twee werkplekken ingericht.
Deze plekken zijn bereikbaar tijdens de openingsuren van de bibliotheek
(maandag van 14:00 – 20:00,
dinsdag van 14:00-17:00,
woensdag van 10:00 – 12:00 en van 14:00 – 17:00,
donderdag van 14:00 – 17:00,
vrijdag van 14:00 – 20:00 en
zaterdag van 10:00 – 12:00)

Is het invullen van de aangifte voor u een moeilijke opgave? Dan kunt u hulp vragen.
Vrijwilligers van de ouderenbonden in Overijssel willen u helpen.

Daarbij zijn wel een paar richtlijnen:

• De hulp wordt geboden tot 26 april op de maandag, dinsdag en vrijdagmiddagen.
  • Uw inkomen is maximaal 35.000 euro als u alleenstaand bent en 50.000 euro voor echtparen;
  • De hulp is niet gratis. Leden van ouderenbonden betalen 15 euro per adres. Bent u geen lid dan betaalt u 30 euro per persoon (ter plekke kan men, indien gewenst, lid worden van een ouderenbond).
  • U moet beschikken over een eigen DigiD. Beschikt u hier niet over, dan kunt u een medewerker van de bibliotheek vragen u te helpen bij de aanvraag van een DigiD.
  • U kunt een afspraak maken via het mailadres van de bibliotheek () of bij één van de medewerkers van de bibliotheek tijdens de openingstijden. U ontvangt dan ook een lijst met een overzicht van mee te brengen gegevens bij uw afspraak.

Wij helpen u graag verder, maar het is wel goed te weten dat u altijd zelf verantwoordelijk blijft voor uw aangifte.