Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Workshop Bibberbot 19 feb.

14.00-16.00
Workshop Bibberbot 19 feb.

Het lijkt net een echt diertje, maar is het dat ook?

De kinderen maken met allerlei huis-, tuin- en keukenmaterialen een beestje dat kan bewegen door te trillen (met een kleine motor en batterijen).
In het ontwerproces worden ze uitgedaagd om een karakter voor dit beestje te ontwerpen.

Deze workshop maakt heel laagdrempelig het onderwerp van antropomorfisering bespreekbaar. Steeds meer van onze alledaagse apparaten doen zich namelijk menselijk voor.
Denk bijvoorbeeld aan de slimme Barbiepop. Deze kan met kinderen praten en gaat een band met ze aan.
Tegelijkertijd is ze ook zo ontworpen, door de juiste vragen te stellen, dat ze meer leert over een kind (hobby’s, gedrag) en die data is geld waard.

Op dezelfde manier zou een zorgrobot stiekem ook de belangen van de zorgverzekeraar boven die van de patiënt kunnen behartigen. En dat geldt eigenlijk voor alle slimme apparaten die zich menselijk voordoen.Het is daarom niet een heel gekke gedachte dat antropomorfisering uiteindelijk een onderdeel van mediawijsheid wordt.
Door te begrijpen hoe apparaten op onze emoties inspelen, kunnen we er beter mee omgaan. We leren nadenken over de band die we willen tussen ons en onze technologie.
In deze workshop leren kinderen al op jonge leeftijd dat zo’n emotionele band ontworpen kan worden. Met een werksjabloon lopen ze stapsgewijs doordat ontwerpproces heen.

Voor wie?
Bibberbots is een workshop voor de jongste doelgroep (6-12 jaar).

Wanneer?
Dinsdagmiddag 19 februari in Bibliotheek Staphorst

Van 14.00 tot 16.00 uur.
Er is plaats voor maximaal 8 kinderen per workshop. Een workshop gaat door bij voldoende aanmeldingen.
Kosten: € 5,00 p.p.

Heb je interesse om deze workshop te volgen? Stuur een mail naar .
Aanmelden kan ook via onderstaand formulier.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring