Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Escape spel laaggeletterdheid

Escape spel laaggeletterdheid

Geef je op voor het Escape spel en ervaar hoe het is om laaggeletterdheid te zijn. In Nederland zijn maar liefst 2,5 miljoen mensen laaggeletterd. Deze mensen hebben moeite met taal en/of rekenen. Vaak vinden zij omgaan met een computer of smartphone ook lastig.

De Bibliotheek zet zich al jaren in om deze doelgroep te vinden en te ondersteunen. Dat is een pittige opdracht en kan de Bibliotheek niet alleen. We zetten ons daarom in om herkenning, begrip en signalering van laaggeletterdheid te stimuleren. De inzet van het Escape spel draagt daaraan bij.

Het spel duurt een uur en kan met maximaal vijf mensen tegelijk worden gespeeld. Speel samen met je collega’s en met de vrijwilligers binnen je organisatie. Hoe meer mensen zich bewust zijn van de problemen rondom laaggeletterdheid, hoe meer mensen de signalen herkennen, des te meer we laaggeletterdheid kunnen bestrijden. Je kunt kiezen uit meerdere momenten, die allen plaatsvinden in de bibliotheek. 

Klik hieronder op Bestel tickets om te zien welke tijden er beschikbaar zijn en om je aan te melden.Geef je op voor het Escape spel en ervaar hoe het is om laaggeletterdheid te zijn. In Nederland zijn maar liefst 2,5 miljoen mensen laaggeletterd. Deze mensen hebben moeite met taal en/of rekenen. Vaak vinden zij omgaan met een computer of smartphone ook lastig.

Inschrijven is niet (meer) mogelijk

Datum dinsdag 19 september 2023
Tijd 14:00 uur
Waar Bibliotheek Staphorst
Voor wie Volwassenen (18+)
Prijs
Escape spel 1 Gratis
14:00-15:00
Escape spel 2 Gratis
15:30-16:30