Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Taalpunt | Iedereen is anders

Taalpunt Staphorst zoekt belangstellenden voor in het najaar te starten project “Iedereen is anders”.

Vroeger spraken we allemaal dezelfde taal en hadden we dezelfde gewoontes; we droegen veelal dezelfde traditionele kleding.
Tegenwoordig horen we ook hier in Staphorst vaker andere talen. Mensen uit landen ver hier vandaan, vinden in onze gemeente een nieuwe woonplek. Andere culturele achtergronden mengen zich met de onze.
We leven met elkaar in dezelfde gemeenschap, maar wat wéten we van elkaar? Daarover gaat het project “Iedereen is anders”.
Geen mens is gelijk zeggen we vaak.  Maar waar zit dat dan in?

In het project “Iedereen is anders” willen we mensen die niet in Nederland zijn geboren, koppelen aan mensen die in Staphorst zijn geboren of hier al jaren wonen. Beiden mogen hun verhaal vertellen, over hun jeugd, hun schooltijd, belevenissen van vroeger, plannen voor de toekomst, wat voor werk ze doen of deden. Door te luisteren naar elkaars verhaal, ervaringen uit te wisselen, leren we elkaar beter kennen. Door de verhalen op te tekenen (uiteraard nadat de deelnemers dit goed hebben gevonden), kunnen ook andere mensen ze lezen.

De koppels komen 1 keer per 2 weken een uurtje bij elkaar.

In de periode september tot half december plannen we 8 bijeenkomsten per koppel van ongeveer 1 uur op de locatie van het Taalpunt (in de bibliotheek).

Wil je meedoen?

Geef  je dan vóór 16 september op bij Elly Potgieter . Je kunt ook bellen: 06-29232140