Mijn Bibliotheek  

Laden...
Facebook twitter nieuwsbrieflogo
 
wisecatcatalogus Wisecat+ Catalogus

De Wisecat+ Catalogus geeft een overzicht van het bezit van de eigen bibliotheek - en van andere bibliotheken in Overijssel.

De Wisecat+ Catalogus is de catalogus met materialen (boeken, tijdschriften, dvd's, luisterboeken en cd-roms) van de bibliotheken in Overijssel. 

U krijgt via de Wisecat+ Catalogus gemakkelijk en snel inzicht in de materialen die de bibliotheek voorradig heeft. U kunt ze vervolgens lenen en/of reserveren/aanvragen. 
Ook kunt u snel naar Mijn bibliotheek, waar u gebruik kunt maken van diverse diensten (zoals het verlengen van de in uw bezit zijnde materialen).

Ga hier naar de eigen vestiging:
Staphorst
Rouveen


 overijsselcatalogus
Overijsselcatalogus
De Overijsselcatalogus brengt de complete collectie in beeld van alle bibliotheken in Overijssel, inclusief de CD-uitleen in Enschede.
De
Overijsselcatalogus werkt met dezelfde techniek als de hierboven beschreven Aquabrowser. Ook hier worden in één zoekactie kranten, tijdschriften, databanken en internetbronnen doorzocht.
De beschikbaarheidsinformatie van materialen is hier provinciebreed.

Ga naar de Overijsselcatalogus
 

publiekwijzer

Publiekwijzer
Alle bibliotheken in Nederland werken samen om hun collecties beschikbaar te stellen aan het publiek.
In de Publiekwijzer kun u zoeken in de gezamenlijke catalogus van de samenwerkende
Bibliotheken.

De Publiekwijzer is alléén in te zien in de bibliotheek, voor thuisgebruik hebt u een inlogcode nodig. Als Eindgebruiker verkrijgt u het recht om ook thuis in deze bestanden te zoeken. Daarnaast kunt u dan ook de materialen rechtstreeks aanvragen. Klik  hier  voor de handleiding eindgebruiker Publiekwijzer.

Ga naar de Publiekwijzer

europeana-logo-small Europeana


Een plek waar schilderijen, boeken, filmpjes en muziek uit heel Europa met één muisklik toegankelijk zijn. Dat is de internetbibliotheek Europeana (in opbouw).

Lees meer over Europeana (Wikipedia)

Ga naar Europeana

google_books Google BooksGoogle Books, ook wel Google Book Search of Google Zoeken naar boeken genoemd, is een webdienst van Google om de tekst van gedigitaliseerde (gescande) boeken te doorzoeken op bepaalde woorden.

Lees meer over Google Books (Wikipedia)

Ga naar Google Books
worldcat
Worldcat

WorldCat is de grootste bibliografische databank ter wereld. Meer dan 50 000 bibliotheken uit meer dan 90 landen werken samen aan één gemeenschappelijke online catalogus.

Lees meer over Worldcat (Wikipedia)

Ga naar Worldcat
librarything-logo
Librar
yThing
LibraryThing is een online catalogus waarmee men zijn eigen boeken kan catalogiseren.

Lees meer over LibraryThing (Wikipedia)

Ga naar LibraryThing