Service

 

Betalen met iDeal bij de Bibliotheek

iDealBij Bibliotheek Staphorst kunt u betalen met iDeal, thuis vanaf de eigen pc.

Hoe werkt het?
Met iDeal kunt u openstaande registraties op uw pas betalen.
Registraties op uw pas kunnen zijn: te laatgeld, leengeld of contributiegeld.

U kunt met iDeal ook een bedrag storten op uw pas.

Hiermee kunt u in de bibliotheek openstaande registraties afrekenen of gebruiken om te internetten/printen in de bibliotheek.
Er is geen minimumbedrag noodzakelijk.- Log in bij Mijn bibliotheek
- Kies in het menu van Mijn Bibliotheek voor Details financiële posten
- Vink openstaande registraties aan
- Vul eventueel een extra bedrag voor uw deposito in
- Betaal via iDeal
 
iDeal en kinderen
Ouders kunnen via iDeal voor hun kinderen een bedrag op hun pas storten of met iDeal openstaande registraties afrekenen. Uw kinderen hoeven dan niet meer met contant geld naar de bibliotheek.
 
Van wie is het deposito?
Van u. Dit bedrag blijft op uw pasje staan en alleen u zelf bepaalt of het wordt 'aangesproken'. Dit houdt concreet in dat als u bijvoorbeeld te laatgeld ter hoogte van 2,35 heeft opgebouwd dit bedrag pas van uw deposito wordt afgeschreven nadat u daarvoor toestemming heeft gegeven.
Verrekenen van openstaande registraties met het deposito kan alleen in de bibliotheek!
Direct betalen van openstaande registraties met iDeal kan via internet.
 
Financieel overzicht
Door in te loggen bij 'Mijn Bibliotheek' en de keuzes 'Details financiële posten' en 'Status iDeal transacties' krijgt u een overzicht van uw financiële handelingen bij de bibliotheek

Bibliotheek aan huis

Bibliotheek aan huis

boek_aan_huis_service_nieuwsflitsVoor wie?
De dienstverlening van de Bibliotheek aan huis richt zich op inwoners van de gemeente Staphorst die door een (tijdelijke) handicap, door ziekte of ouderdom niet (meer) in staat zijn zelf naar de bibliotheek te komen. Ook de afstand naar de bibliotheek kan een belemmering zijn om zelf de bibliotheek te bezoeken.

Hoe werkt de Bibliotheek aan huis?

De werkwijze is, dat bij iedere lezer thuis gemiddeld één maal per drie weken boeken worden geruild. Dit gebeurt op een in onderling overleg vastgesteld tijdstip door steeds dezelfde vrijwilliger.
De vrijwilliger komt eerst een keer langs voor een kennismakingsbezoek om de belangstelling van de lezer te peilen en verstrekt informatie over de werkwijze van de dienst. De bibliotheek werkt bij Boek aan Huis samen met de vrijwilligerscentrale van Stichting Welzijn Ouderen Staphorst.

Wat kost het?
De lezer betaalt het normale contributiebedrag en ontvangt een lidmaatschapskaart van de bibliotheek. Er worden verder geen extra kosten in rekening gebracht.

Interesse?
Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de Bibliotheek door te bellen: Staphorst (0522 462044), of mailen.

Lidmaatschap

Via deze link kun u zich online inschrijven en direct met iDeal betalen.
Wilt u de contributie(vanaf 18 jaar) via een machtiging automatisch laten afschrijven, dan dient u een ingevulde machtigingsformulier bij de bibliotheek in te leveren, omdat wij uw handtekening en bankrekeningnummer nodig hebben. Bij de automatische incasso wordt het lidmaatschap van dat betreffende jaar automatisch van uw rekening geïncasseerd. Een machtigingskaart is verkrijgbaar in elke vestiging of te downloaden. U krijgt jaarlijks een euro korting op de contributie van de bibliotheek.
U kunt het  inschrijfformulier_nieuwe_leden.pdf downloaden en alvast invullen. Als u naar uw bibliotheek komt, maken we op dat moment graag een kaart voor u gereed, zodat u meteen gebruik kunt maken van de voordelen van uw bibliotheeklidmaatschap.
Opzeggen is ook eenvoudig, het kan telefonisch, schriftelijk, per email, website of aan de balie. U kunt na het eerste jaar elke maand opzeggen met een termijn van één maand. Er mogen geen openstaande registraties (bijvoorbeeld boetes, leengelden) of materialen meer op uw pas staan.

Bij verhuizing: Als u verhuist, kunt u uw lidmaatschap bij de bibliotheek opzeggen. Eventuele resterende contributie krijgt u teruggestort. Bij de bibliotheek in uw nieuwe woonplaats kunt u zich opnieuw inschrijven.

Als uw lenerspas vermist is, kunt u een duplicaat kopen voor € 3,50. U krijgt dan een nieuw lenersnummer en de oude pas wordt geblokkeerd. Komt u hiervoor naar de bibliotheek, dan wordt dit direct voor u geregeld.

Via Mijn gegevens kunt u ook zelf direct uw vermiste pas blokkeren, om te voorkomen dat iemand anders er gebruik van kan maken.

Stel uw bibliotheek op de hoogte als uw (e-mail)adres wijzigt. Dan blijft u altijd op de hoogte van bibliotheekberichten, bijvoorbeeld als er een gereserveerd boek voor u klaar staat om opgehaald te worden.
Veranderingen in uw persoonlijke gegevens kunt u voor een deel zelf aanpassen in Mijn Bibliotheek, rechtsboven op de website.

Als u bent ingelogd, kunt u onder andere uw eigen e-mailadres aanpassen.
Voor een aantal andere wijzigingen, zoals adres- of naamswijzigingen, kunt u gebruik maken van het contactformulier of dit melden bij een volgend bezoek aan uw bibliotheek.
Als u de nieuwsbrief van uw bibliotheek wilt blijven ontvangen, kunt u uw emailadres hier wijzigen.