Mijn Bibliotheek  

Laden...
Facebook twitter nieuwsbrieflogo
Resultaten 1 - 10 van 11

Gepubliceerd op: dinsdag 02 oktober 2018

Het nieuwe BIEB Magazine ligt voor je klaar in de Bibliotheek! Haal ’m snel op en lees, puzzel, onderzoek gezellig samen met je (klein)kind. En maak ook nog eens kans op leuke prijzen met  diverse win-acties.

Kind van de toekomst
Het thema van BIEB Magazine  is het ‘kind van de toekomst’. Natuurlijk is ieder kind een kind van de toekomst. Maar meer dan vroeger is onduidelijk wat je moet leren om er goed op voorbereid te zijn. Wat moet je weten om mee te kunnen komen? Wat moet je als kind onder de knie hebben? Hoe belangrijk zijn taal en lezen voor je toekomst?

In deze editie vertellen onder andere Gerda Havertong, Jochem Myjer (De Gorgels), Marcel van Driel (Superhelden) en Sofie van den Enk waarom lezen zo belangrijk is. Én waarom het leuk is. Vooral als je het samen met je (klein)kind(eren) doet.

Maar niet ieder kind houdt van lezen. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Joris. Ondanks dat blijft hij tóch oefenen, want hij weet heel goed waarom goed kunnen lezen zo belangrijk is. Verder zijn er allerlei boekentips, zowel op papier als digitaal. Van de Bibliotheek én van kinderen zelf.

Ook online!
Kom nu naar de Bibliotheek en haal jouw exemplaar op! (op=op) Kun je niet wachten of heb je geen tijd om langs te komen? Lees het magazine dan online.

Gepubliceerd op: vrijdag 14 september 2018

Van 3 tot en met 14 oktober 2018 staat het thema ‘Vriendschap’ centraal, onder het motto ‘Kom erbij!’. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Jozua Douglas. De maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018 is illustrator Milja Praagman.

Vriendschap is belangrijk voor iedereen. Het is gezellig om vrienden te hebben. Je leert hoe je met elkaar moet omgaan, maar je leert ook veel over jezelf. Kortom, vriendschap is waardevol en er zijn dan ook heel veel boeken over geschreven. En weet je wat het mooie is? Als vriend van de Bibliotheek mag je ze allemaal lezen! Daarnaast organiseren we leuke activiteiten  tijdens de Kinderboekenweek.

De Kinderboeken Doekrant voor jou!

Kom tussen 3 en 14 oktober naar de Bibliotheek en ontvang gratis de speciale Kinderboeken Doekrant voor 8 tot 12-jarigen. Een krant vol met spelletjes, raadsels, puzzels en informatie over jeugdboeken (op=op). Ben jij de expert en weet je alles op te lossen? We leggen graag een exemplaar voor je klaar. Mail ons gerust.

Kinderboekenweekgeschenk

De eilandenruzie is het Kinderboekenweekgeschenk 2018. Een geweldig nieuw avontuur met Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando van Costa Banana. Geschreven door Jozua Douglas, met illustraties van Elly Hees. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste € 10,- aan kinderboeken.

Prentenboek van de Kinderboekenweek

Milja Praagman schreef en tekende het prentenboek van de Kinderboekenweek genaamd Kom erbij. Het prentenboek is vanaf 3 oktober, de eerste dag van de Kinderboekenweek, in de boekwinkel te koop voor € 6,95.

Gepubliceerd op: vrijdag 31 augustus 2018

Graag nodigen wij jou uit voor de Overijssel Verwoord Leesclub! Een provinciebrede leesclub met een leeslijst van drie titels, die op dit moment samengesteld wordt door niemand minder dan Tommy Wieringa.

Literatuur lezen en verhalen vertellen draagt bij aan ons burgerschap, aan het overdragen van ervaringen tussen generaties en aan het inleven in anderen. Een sterke literaire cultuur draagt bij aan een vitale samenleving, waarin plaats is voor wederzijds begrip en nabuurschap. Daarom zijn leesclubs zo belangrijk: verhalen helpen ons door het leven, juist door ze te vertellen en erover te praten. We verzamelen alle Overijsselse lezers – aangesloten bij een leesclub of ‘in het wild’ – en maken een grote, provinciebrede leesclub.

Aanmelden?
Iedereen mag zich aanmelden, samen met een gehele leesclub of alleen. Na het inschrijven word je via de mail op de hoogte gebracht van de leeslijst en het programma dat rondom de leesclub wordt georganiseerd. En like vooral ook onze Facebookpagina, dan ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

De leesclub eindigt in een grootse slotbijeenkomst op zaterdag 16 maart in aanloop naar het Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal in de Boekenweek eind maart 2019, waarbij lezers met elkaar in gesprek kunnen gaan, vragen kunnen stellen aan Tommy Wieringa en auteurs van de door hem geselecteerde boeken.

Aanmelden voor de Overijssel Verwoord Leesclub kan via https://www.overijsselverwoord.nl/leesclub/

Gepubliceerd op: dinsdag 29 mei 2018

Sinds 2014 kunnen leden van de openbare bibliotheek e-books lenen.
Elk jaar komen er steeds meer leden met een e-bookaccount bij en worden er meer e-books uitgeleend.
In deze infographic staan de belangrijkste cijfers over het gebruik van e-books in 2017 voor de Bibliotheek Staphorst.

Infographic E books RGB

Gepubliceerd op: donderdag 24 mei 2018
Bibliotheek Staphorst

 Privacywetgeving

 
U hebt vast al gehoord over de nieuwe privacywet. Dat vanaf 25 mei in heel Europa de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht is. Daarmee worden uw gegevens nog beter beschermd. Ook wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om.
Hoe wij dat doen, leest u in onze nieuwe Privacyverklaring en in het nieuwe Uitleenregelement.

Mijn Bibliotheek
Verandert er iets in uw voorkeuren? Wilt u bijvoorbeeld een sms-bericht ontvangen, om u erop te attenderen dat de uitleentermijn eindigt? Of wilt u de digitale nieuwsbrief ontvangen?
Dat kan u altijd zelf regelen via Mijn Bibliotheek.
 
Uw rechten
In de nieuwe AVG zijn ook uw rechten duidelijker vastgelegd. Behalve dat u uw gegevens kunt inzien, mag u ze ook wijzigen als dat nodig is. En als u geen lid meer bent, kunt u ons vragen om uw gegevens definitief te verwijderen.
 
Met vriendelijke groet,

Renee Kerdijk-Scheepers
Directeur de Bibliotheek Staphorst
lees meer >
.
 

Gepubliceerd op: vrijdag 02 maart 2018

De inrichting van de bibliotheek is veranderd. De collectie is verplaatst en zo is er ruimte voor een centrale plek voor ontmoeting. Een plek waar u een krant of tijdschrift kunt lezen, een workshop volgen of een activiteit bijwonen.

De beide jeugdhoeken zijn aangepast evenals de computerhoek. 

Er wordt nog gewerkt aan de laatste aanpassingen en de finishing touch. Dat zal misschien nog zorgen voor overlast. We hopen dat u daar begrip voor heeft en zullen zeker onze best doen dit tot een minimum te beperken.

We hopen dat u nieuwsgierig bent geworden naar het resultaat en gauw eens komt kijken.

Mocht u vragen hebben of iets niet kunnen vinden, vraag dan vooral hulp van onze medewerkers.

 

Medewerkers de Bibliotheek Staphorst

 

 

koffiehoekloungebank2loungebank1

Kids0 8Kids0 8jaarJeugdhoek

Gepubliceerd op: dinsdag 27 februari 2018

De Bibliotheek heeft in samenwerking met SWS de cursus Digisterker aangeboden. Twee cursisten hebben deelgenomen en de cursus met goed gevolg afgerond. Zij leerden hoe de digitale dienstverlening van de overheid werkt. Want je kan steeds meer zelf digitaal regelen. Zoals een afspraak maken bij de gemeente, belasting invullen of je huur- en zorgtoeslag aanvragen. Steeds vaker moet je een DigiD code gebruiken. Dat is handig, maar voor veel mensen ook moeilijk. De bibliotheek kan helpen!

Deze cursus wordt meerdere keren per jaar aangeboden. Heeft u interesse neem dan met ons contact op.

Vraag voor meer informatie en aanmelding naar de folder in de Bibliotheek of bij SWS. Aanmelden kan ook via o.v.v. Cursus Digisterker of Basiscursus Windows. Of telefonisch via Bibliotheek Staphorst (0522 462044) of SWS (0522 465 143).

Gepubliceerd op: dinsdag 20 februari 2018

Woensdag 21 februari hebben de gemeente, de bibliotheek, Deltion College, Stichting Welzijn Staphorst en de Stichting Lezen & Schrijven het convenant “Bondgenootschap voor een geletterd Staphorst” ondertekend. Ook Stichting Vluchtelingenwerk, OBS de Berkenhorst en Humanitas gaan op korte termijn ondertekenen.

Alle partijen verbinden zich aan de doelstelling ervoor te zorgen dat iedereen in Staphorst over voldoende lees-, schrijf-, reken- en digitale vaardigheden (basisvaardigheden) kan beschikken. Er worden cursussen en trainingen aangeboden en taalcoaches ingezet. Daarnaast willen de partijen zich inspannen om andere partijen, zoals o.a. werkgevers, te betrekken bij hun activiteiten.

De bondgenoten willen met elkaar meer bekendheid geven aan laaggeletterdheid (de basis voor het al of niet kunnen beschikken over basisvaardigheden). Doorgaans is het iets waar mensen liever niet over praten. Door er aandacht aan te besteden én te zorgen voor passende hulp, kan het taboe doorbroken worden.

 

logo gemeente Staphorstlogo vw

SWSlogo staphorst

Deltioncollege

logo tvhl banner 

Gepubliceerd op: dinsdag 15 augustus 2017

Ouders zien het belang van voorlezen voor de taalontwikkeling van kinderen in, maar er is nog veel onbekendheid over vanaf wanneer voorlezen nuttig is.
Ook weten twee op de vijf ouders niet dat kinderen gratis lid kunnen worden van de Bibliotheek en is het (diverse) aanbod van de Bibliotheek voor jonge kinderen bij lang niet iedereen bekend. De Bibliotheek wordt vooral geassocieerd met boeken en als plek die pas echt interessant is voor kinderen vanaf een jaar of 4.

Het onderzoek is in mei 2017 uitgevoerd door het onafhankelijke marktonderzoekbureau Ruigrok NetPanel in opdracht van ProBiblio.
Aan het onderzoek hebben 1.037 ouders van kinderen van 0-4 jaar uit heel Nederland deelgenomen, zowel leden als niet-leden.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolijn Faber, onderzoeksadviseur ().

Dit onderzoek is niet gedaan onder de vaste Biebpanelleden, maar onder een willekeurige groep.