Mijn Bibliotheek  

Laden...
Facebook twitter nieuwsbrieflogo
Resultaten 1 - 8 van 8

Gepubliceerd op: vrijdag 20 juli 2018

In de schoolvakanties van 23 juli t/m 1 september 2018 hebben we aangepaste openingstijden.
Check de website voor de vestiging bij jou in de buurt.
De uitleentermijn is tot 20 augustus 2018 standaard 6 weken.

Gepubliceerd op: dinsdag 29 mei 2018

Sinds 2014 kunnen leden van de openbare bibliotheek e-books lenen.
Elk jaar komen er steeds meer leden met een e-bookaccount bij en worden er meer e-books uitgeleend.
In deze infographic staan de belangrijkste cijfers over het gebruik van e-books in 2017 voor de Bibliotheek Staphorst.

Infographic E books RGB

Gepubliceerd op: donderdag 24 mei 2018
Bibliotheek Staphorst

 Privacywetgeving

 
U hebt vast al gehoord over de nieuwe privacywet. Dat vanaf 25 mei in heel Europa de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht is. Daarmee worden uw gegevens nog beter beschermd. Ook wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om.
Hoe wij dat doen, leest u in onze nieuwe Privacyverklaring en in het nieuwe Uitleenregelement.

Mijn Bibliotheek
Verandert er iets in uw voorkeuren? Wilt u bijvoorbeeld een sms-bericht ontvangen, om u erop te attenderen dat de uitleentermijn eindigt? Of wilt u de digitale nieuwsbrief ontvangen?
Dat kan u altijd zelf regelen via Mijn Bibliotheek.
 
Uw rechten
In de nieuwe AVG zijn ook uw rechten duidelijker vastgelegd. Behalve dat u uw gegevens kunt inzien, mag u ze ook wijzigen als dat nodig is. En als u geen lid meer bent, kunt u ons vragen om uw gegevens definitief te verwijderen.
 
Met vriendelijke groet,

Renee Kerdijk-Scheepers
Directeur de Bibliotheek Staphorst
lees meer >
.
 

Gepubliceerd op: vrijdag 02 maart 2018

De inrichting van de bibliotheek is veranderd. De collectie is verplaatst en zo is er ruimte voor een centrale plek voor ontmoeting. Een plek waar u een krant of tijdschrift kunt lezen, een workshop volgen of een activiteit bijwonen.

De beide jeugdhoeken zijn aangepast evenals de computerhoek. 

Er wordt nog gewerkt aan de laatste aanpassingen en de finishing touch. Dat zal misschien nog zorgen voor overlast. We hopen dat u daar begrip voor heeft en zullen zeker onze best doen dit tot een minimum te beperken.

We hopen dat u nieuwsgierig bent geworden naar het resultaat en gauw eens komt kijken.

Mocht u vragen hebben of iets niet kunnen vinden, vraag dan vooral hulp van onze medewerkers.

 

Medewerkers de Bibliotheek Staphorst

 

 

koffiehoekloungebank2loungebank1

Kids0 8Kids0 8jaarJeugdhoek

Gepubliceerd op: dinsdag 27 februari 2018

De Bibliotheek heeft in samenwerking met SWS de cursus Digisterker aangeboden. Twee cursisten hebben deelgenomen en de cursus met goed gevolg afgerond. Zij leerden hoe de digitale dienstverlening van de overheid werkt. Want je kan steeds meer zelf digitaal regelen. Zoals een afspraak maken bij de gemeente, belasting invullen of je huur- en zorgtoeslag aanvragen. Steeds vaker moet je een DigiD code gebruiken. Dat is handig, maar voor veel mensen ook moeilijk. De bibliotheek kan helpen!

Deze cursus wordt meerdere keren per jaar aangeboden. Heeft u interesse neem dan met ons contact op.

Vraag voor meer informatie en aanmelding naar de folder in de Bibliotheek of bij SWS. Aanmelden kan ook via o.v.v. Cursus Digisterker of Basiscursus Windows. Of telefonisch via Bibliotheek Staphorst (0522 462044) of SWS (0522 465 143).

Gepubliceerd op: dinsdag 20 februari 2018

Woensdag 21 februari hebben de gemeente, de bibliotheek, Deltion College, Stichting Welzijn Staphorst en de Stichting Lezen & Schrijven het convenant “Bondgenootschap voor een geletterd Staphorst” ondertekend. Ook Stichting Vluchtelingenwerk, OBS de Berkenhorst en Humanitas gaan op korte termijn ondertekenen.

Alle partijen verbinden zich aan de doelstelling ervoor te zorgen dat iedereen in Staphorst over voldoende lees-, schrijf-, reken- en digitale vaardigheden (basisvaardigheden) kan beschikken. Er worden cursussen en trainingen aangeboden en taalcoaches ingezet. Daarnaast willen de partijen zich inspannen om andere partijen, zoals o.a. werkgevers, te betrekken bij hun activiteiten.

De bondgenoten willen met elkaar meer bekendheid geven aan laaggeletterdheid (de basis voor het al of niet kunnen beschikken over basisvaardigheden). Doorgaans is het iets waar mensen liever niet over praten. Door er aandacht aan te besteden én te zorgen voor passende hulp, kan het taboe doorbroken worden.

 

logo gemeente Staphorstlogo vw

SWSlogo staphorst

Deltioncollege

logo tvhl banner 

Gepubliceerd op: dinsdag 15 augustus 2017

Ouders zien het belang van voorlezen voor de taalontwikkeling van kinderen in, maar er is nog veel onbekendheid over vanaf wanneer voorlezen nuttig is.
Ook weten twee op de vijf ouders niet dat kinderen gratis lid kunnen worden van de Bibliotheek en is het (diverse) aanbod van de Bibliotheek voor jonge kinderen bij lang niet iedereen bekend. De Bibliotheek wordt vooral geassocieerd met boeken en als plek die pas echt interessant is voor kinderen vanaf een jaar of 4.

Het onderzoek is in mei 2017 uitgevoerd door het onafhankelijke marktonderzoekbureau Ruigrok NetPanel in opdracht van ProBiblio.
Aan het onderzoek hebben 1.037 ouders van kinderen van 0-4 jaar uit heel Nederland deelgenomen, zowel leden als niet-leden.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolijn Faber, onderzoeksadviseur ().

Dit onderzoek is niet gedaan onder de vaste Biebpanelleden, maar onder een willekeurige groep.

Gepubliceerd op: woensdag 06 mei 2015

Wist u dat baby's en peuters al lid kunnen worden en allerlei boekjes kunnen lenen geschikt voor hun leeftijd?
Als kinderen al jong met boekjes in aanraking komen en worden voorgelezen is de kans dat ze later met plezier blijven lezen ook groter.

Als u zelf lid wordt binnen 3 maanden dat uw baby lid is geworden ontvangt u 50 % korting op een jaarabonnement.

Download hier de Voordeelbon BoekStart

Heeft u geen Boekstart Waardebon ontvangen om uw baby lid te maken en het koffertje op te halen? 
De waardebon staat online op boekstart.nl. U kunt ernaar vragen in de Bibliotheek en het koffertje direct ontvangen als u uw baby lid maakt. 

baby bieb borrel