Facebook twitter nieuwsbrieflogo

Wachtwoord in 'Mijn Bibliotheek' verplicht

Gepubliceerd op: dinsdag 19 mei 2015
Wachtwoord in 'Mijn Bibliotheek' verplicht

Het is voor personen boven de 8 jaar niet meer mogelijk om in te loggen op het digitale Bibliotheeksysteem (Bibliotheek Wise) met de bekende 4-cijferige pincode. In plaats daarvan kan een wachtwoord aangemaakt worden in 'Mijn Bibliotheek'. Let dus op: U kunt zonder wachtwoord niet meer inloggen.

Privacy

Wij vinden het belangrijk dat alleen uzelf (en eventueel de systeembeheerder) uw eigen gegevens kunt inzien. Ook al lijken deze gegevens geen vertrouwelijke informatie, toch bevat 'Mijn Bibliotheek' uw persoonsgegevens, contactgegevens en gegevens over uw persoonlijke voorkeuren aan de hand van gelezen boeken. We willen daarom ons uiterste best doen om deze gegevens te beschermen. De vertrouwde pincode biedt daarin geen optimale bescherming, omdat deze gebaseerd is op uw geboortedatum en lidmaatschapsnummer (openbare informatie). Uit onderzoek blijkt dat de geboortedatum bij 12% van de mensen als wachtwoord wordt gebruikt en gemakkelijk te achterhalen is. Daarom zal 'Mijn Bibliotheek' in de toekomst alleen nog werken met een wachtwoord dat u zelf ingesteld hebt.

Aanmaken nieuw wachtwoord

U kunt een wachtwoord instellen via uw menu, na het inloggen, onder de knop 'Wachtwoord instellen'. Aan de hand van uw pincode kunt u vervolgens een wachtwoord maken. Het nieuwe wachtwoord moet uiteraard voldoen aan bepaalde voorwaarden. Het wachtwoord moet 6 of meer tekens bevatten. Het mogen hoofdletters, kleine letters, cijfers of andere tekens (behalve # en &) zijn, aan elkaar geschreven.

Lukt het u niet om een wachtwoord in te stellen? Neem dan contact op met uw Bibliotheek.