Facebook twitter nieuwsbrieflogo

Nederland leest : Robots, redding of bedreiging ?

Gepubliceerd op: dinsdag 24 oktober 2017
Nederland leest : Robots, redding of bedreiging ?

Van 1 tot en met 30 november is er weer Nederland leest! Dit jaar staat de Bibliotheek Staphorst in het teken van robotica. Een maand lang kun je je met boeken en films onderdompelen in dit spannende onderwerp.

De robot in de maatschappij
Ze werden al een eeuw geleden voorspeld, maar nu zien we ze toch echt in grote getale in de samenleving. Binnen een paar jaar zijn zelfrijdende auto’s, bezorgdrones en machines met kunstmatige intelligentie de normaalste zaak van de wereld. Terwijl robots in fabrieken en op bedrijfsterreinen natuurlijk al tientallen jaren bestaan.

Geef je mening, krijg een boek
Je krijgt het boek I, Robot van Isaac Asimov cadeau deze maand in Staphorst en Rouveen (zolang de voorraad strekt). Praat erover in de Bibliotheek of geef iedere week via de poll op de website jouw mening over robotica.

Workshop Kennismaken met een robot
Maak kennis met de robot Zowi die je kan besturen met een app. Je leert spelenderwijs de beginselen van het programmeren.
Er is plaats voor maximaal 6 kinderen per workshop. Een workshop gaat door bij voldoende aanmeldingen.
Datum: zaterdag 11 november. Aanvang 10.30 uur. Kosten: € 3 p.p.

Film I, Robot in de Bibliotheek Staphorst
Tijdens Nederland Leest draaien we de film I, Robot die gebaseerd is op het boek. Het verhaal speelt zich af in 2035 als robots dusdanig geperfectioneerd en ingeburgerd zijn dat iedereen zo'n hulp in de huishouding heeft. Del Spooner (Will Smith) is een wantrouwige politieagent die de strijd moet aangaan tegen een leger op hol geslagen robots.
De toegang is € 3,- voor leden/ €5,- voor niet-leden.
Datum: Donderdag 16 november. Aanvang 19.00 uur, inloop vanaf 18.45 uur.
Locatie: Bibliotheek Staphorst, zolderruimte, Venneland 1.
Aanmelden via : of via 'reserveren' op de website.

Ter afsluiting van 'Nederland Leest de toekomst' vertonen we de film 'Robot en Frank'
In de nabije toekomst krijgt de oude Frank van zijn zoon een zorgrobot cadeau, omdat hij vergeetachtig wordt en niet goed voor zichzelf zorgt.
Frank, die vroeger inbreker was, traint de bemoeizuchtige, maar handige robot om samen met hem een juwelendiefstal te plegen en wil met de opbrengst de plaatselijke bibliothecaresse helpen.

Datum: Maandag 27 november. Aanvang film: 19.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur).
Toegang € 3,- voor leden/ € 5,00 voor niet-leden (inclusief koffie/thee).

Opgave is gewenst via   , telefonisch 0522-462044 of via reserveren.

Er is maximaal plaats voor 15 personen, dus wees er snel bij!