Website voorlezen
Facebook twitter nieuwsbrieflogo

Nationale voorleesdagen 2018 Ssst! De tijger slaapt

Gepubliceerd op: zaterdag 20 januari 2018
Nationale voorleesdagen 2018 Ssst! De tijger slaapt

De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 24 januari t/m 3 februari.

Voorlezen is elke dag een feest! Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip.
Op zoek naar voorleestips? Kijk op www.nationalevoorleesdagen.nl

De bibliotheek heeft een schat aan prentenboeken voor kinderen van 0 tot 6 à 7 jaar. Verder zijn er voorleesboeken, boeken met rijmpjes en liedjesboeken. Prentenboek van dit jaar is ‘Ssst! de tijger slaapt’ van Britta Teckentrup. Een medewerker van de bibliotheek komt voorlezen op de peuterspeelzalen en enkele kinderopvanglocaties in Staphorst en Rouveen.

Peuters tot en met 5 jaar die in deze periode lid worden van de bibliotheek ontvangen een aardigheidje (zolang de voorraad strekt).  Uw kind is tot zijn 18e levensjaar gratis lid van de bibliotheek.

Woensdag 31 januari staat de maandelijkse baby- en peuterochtend ook in het teken van het centrale prentenboek en de Nationale Voorleesdagen. Ieke Dijkstra leest dan voor met vertelplaten en kamishibai.

Tot ziens in de bibliotheek!

Teckentrup Ssst De tijger slaapt 400