Wordt u ook taalvrijwilliger?

Zoekt u een leuke en zinvolle tijdsbesteding? Het Taalpunt in de bibliotheek van Staphorst draagt zorg voor taalles aan volwassenen, die nog onvoldoende de Nederlandse taal beheersen om volledig mee te kunnen doen in de maatschappij. Naast klassikale taalverhogingslessen, wordt ook in groepjes taalles gegeven of individueel. Hiervoor zijn regelmatig nieuwe enthousiaste vrijwilligers nodig, die – zo mogelijk op de eerste verdieping van de bibliotheek --  ondersteuning bieden aan  deelnemer(s) van het Taalpunt.

Enkele keren per jaar geeft de coördinator van het Taalpunt 4 dagdelen van 3 uur training aan nieuwe taalvrijwilligers. Tijdens deze basistraining wordt gesproken over achtergronden van deelnemers, over hoe je kunt helpen bij het spreken, uitbreiding woordenschat, lezen en schrijven. Natuurlijk komen leermethodes aan bod, websites waarop je Nederlands kunt leren, taalniveaus en nog veel meer.

Na de basistraining is de vrijwilliger goed in staat om deelnemers te coachen of te ondersteunen bij klassikale taalles. Natuurlijk kan de taalvrijwilliger altijd voor advies terecht bij de coördinator. Ben je geduldig, heb je zelf minimaal een MBO-3 opleiding gedaan en kun je je minstens 1 uur per week als taalvrijwilliger actief zijn, geef je dan op bij de coördinator.

De basistraining wordt in de bibliotheek van Staphorst (Venneweg 1) gegeven op vrijdagmiddag. Het gaat om 8, 15, 22 en 29 maart, van 14.00-17.00 uur.
Wie alle 4 modules heeft gevolgd ontvangt een certificaat, waarmee je taalvrijwilliger kunt worden bij alle Taalpunten in Nederland.

Opgeven kan tot 25 februari via .

Elly Potgieter, taalpuntcoördinator