Kinderboekenweek: Reis mee!

Van 2 tot en met 12 oktober staat het thema ‘Voertuigen’ centraal, onder het motto ‘Reis mee!’
De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Anna Woltz. De makers van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2019 zijn André Kuipers en illustrator Natascha Stenvert. De Bibliotheek organiseert deze periode de volgende activiteiten:

Voorleesuurtje ‘Op reis’
Op woensdagmiddag 2 oktober om 13.30 uur komt Tineke Hoeve voorlezen uit het prentenboek ‘op reis’ van Guido van Genechten in Bibliotheek Staphorst. Na afloop is er drinken en wat lekkers en een knutselhalfuurtje met de voorleesmoeders.

Doe-boek met puzzels en meer voor jou!
Kom tijdens de Kinderboekenweek naar de Bibliotheek Staphorst of Rouveen en haal het doe-boekje voor 8 tot 12-jarigen. Vol met spelletjes, raadsels en puzzels (op=op). Ben jij de expert en weet je de quiz op te lossen? Vul de antwoorden in en lever het met je naam en telefoonnummer in en maak kans op een unieke Kinderboekenweekfietsbel!

Digitaal knutselen met Fantasievoertuig
Op woensdagmiddag 9 oktober van 14.00-16.00 uur kun je digitaal knutselen met de iPad en app Book creator. Maak een voertuig en bedenk wat het kan. Je leert de tablet creatief te gebruiken door te schrijven en te tekenen op een eigen compositiefoto.

Topsporters vertellen over hun loopbaan
Op vrijdagavond 11 oktober van 19.30-20.30 uur komen topsporters Christian Haasjes (skeeleren) en Mandy Vogelzang (motorsport) vertellen over de reis door hun sportwereld en alles wat daarbij komt kijken.