Nederland Leest

Ieder jaar in november is het weer zover: Nederland Leest. Het is de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema. Dit jaar leest Nederland Jan Wolkers en praat over duurzaamheid.

Tijdens Nederland Leest krijgen alle leden én niet-leden de bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel Winterbloei. (zolang de voorraad strekt)
De bundel is samengesteld en toegelicht door Onno Blom en bevat zowel gepubliceerd, als ongepubliceerd werk van Jan Wolkers.
Aaf Brandt Corstius schrijft columns bij de teksten van Jan Wolkers en het voorwoord is van Ronald Giphart.
Een aantal basisscholen verdiepen zich in een spannend en actueel boek, Borealis van Marloes Morshuis. Aan de hand van dit boek gaan leerlingen met elkaar in gesprek over het thema duurzaamheid.

Excursie Rova gecanceld wegens te weinig aanmeldingen.
In het kader van de campagne Nederland Leest organiseerde de bibliotheek van Staphorst een voorlichtingsbijeenkomst en een rondleiding aan de ROVA te Zwolle met de ROVA Groenbus.
Deze gaat helaas niet door wegens te weinig aanmeldingen.