We zijn blij dat u er weer bent

Per 1 juli 2020 mogen Nederlandse bibliotheken de coronamaatregelen op een aantal punten weer verder versoepelen van de regering. Deze versoepeling brengt medewerkers en klanten van Bibliotheek Staphorst weer een stapje dichter bij een normaal bibliotheekbezoek, zoals we dat voor de coronacrisis gewend waren.

Versoepelingen
Vanaf woensdag 1 juli  geldt dat ingeleverde boeken niet langer in quarantaine hoeven. Vanaf dan volstaat het om teruggebrachte boeken grondig te reinigen. Niet alleen zal de klant hierdoor merken dat boeken weer sneller beschikbaar zijn, maar vooral voor medewerkers zal het innemen en sorteren van boeken weer veel gemakkelijker worden.

Kinderen in de basisschoolleeftijd zijn vanaf juli weer van harte welkom om zonder begeleiding van een volwassene naar de Bibliotheek te komen. Zij hoeven onderling én tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden en kunnen in de zomervakantie dus rustig zonder hun ouders leuke boeken uit komen zoeken.

Daarnaast zullen de leestafels en werkplekken weer beschikbaar zijn. Vraag er naar bij jouw Bibliotheek. Ontspannen met een krantje en een kopje koffie behoort vanaf juli dus weer tot de mogelijkheden. De heropening en het aantal beschikbare plekken hangt af van de beschikbare ruimte en opstelling per Bibliotheek.

Ook kunnen bezoekers weer gebruikmaken van de openbare toiletten.

Openingstijden

Bibliotheek Rouveen gaat weer open vanaf dinsdag 7 juli op locatie de Seringenhof 2.
Elke woensdag en donderdag is er personeel aanwezig van 15.00-17.00 uur. En ook op maandag 13 en 27 juli van 15.00-17.00 uur.

De Bibliotheek op school in het MCR is open voor de jeugd op :
Woensdag 29 juli, 5 en 12 augustus van 9.00-11.30 uur.

Voor de juiste openingstijden per vestiging kijkt u hier. Ook vindt u daar de aangepaste openingstijden tijdens de zomervakantie.

Overzicht regels en protocollen geldend vanaf 1 juli
De bekende regels, die ook in onze bibliotheken gelden zijn:

• Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheekvestiging. Dit wordt met behulp van strepen, pijlen en stickers aangegeven.
  • We houden een aparte in- en uitgang, ook dat wordt met behulp van pijlen en stickers aangegeven.
  • Kom niet naar de Bibliotheek als u verkouden bent of griepklachten hebt.
  • Blijf thuis als u een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
  • Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
  • Schud geen handen.

Regels specifiek voor in de Bibliotheek:

• Leen doelgericht boeken, bij voorkeur na reservering vooraf. Als u gereserveerd heeft, staan de boeken voor u klaar in de reserveringskast.
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
  • Bij de ingang staan winkelmandjes voor de bezoekers klaar. Wie naar binnen wil, neemt een mandje mee. Dit geldt voor elke volwassene die naar binnen gaat.
  • Bij de ingang vindt u desinfecterende gel. Gebruik deze voor u naar binnen gaat.

Aangepaste service
- Materialen worden voor zes weken aan u uitgeleend.

Mocht u vragen hebben, neem gerust contact op met uw Bibliotheek. Dit kan telefonisch tijdens onze aangepaste openingstijden tel. 0522 462044 of via email .

Bibliotheek Staphorst is weer open van maandag t/m donderdag van 14.00-17.00 en vrijdag van 14.00-20.30 uur. Rouveen gaat vanaf dinsdag 7 juli open van maandag t/m vrijdag 7.30-17.30 uur. Elke woensdag en donderdag personeel aanwezig van 15.00-17.00 uur.