We zijn blij dat u er weer bent

Per 1 juli 2020 zijn in de Nederlandse bibliotheken de coronamaatregelen op een aantal punten verder versoepeld. Deze versoepeling brengt medewerkers en klanten van Bibliotheek Staphorst weer een stapje dichter bij een normaal bibliotheekbezoek, zoals we dat voor de coronacrisis gewend waren.

Versoepelingen
Kinderen in de basisschoolleeftijd zijn weer van harte welkom om zonder begeleiding van een volwassene naar de Bibliotheek te komen. Zij hoeven onderling én tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden en kunnen in de zomervakantie dus rustig zonder hun ouders leuke boeken uit komen zoeken.

Daarnaast zijn de leestafels en werkplekken weer beschikbaar. Vraag er naar bij jouw Bibliotheek. Ontspannen met een krantje en een kopje koffie behoort dus weer tot de mogelijkheden. De heropening en het aantal beschikbare plekken hangt af van de beschikbare ruimte en opstelling per Bibliotheek.

Ook kunnen bezoekers weer gebruikmaken van de openbare toiletten.

Openingstijden
Bibliotheek Staphorst en Rouveen zijn weer open op de reguliere openingstijden. Voor de juiste openingstijden per vestiging kijkt u hier.

Overzicht regels en protocollen geldend vanaf 1 juli
De bekende regels, die ook in onze bibliotheken gelden zijn:

• Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheekvestiging. Dit wordt met behulp van strepen, pijlen en stickers aangegeven.
  • We houden een aparte in- en uitgang, ook dat wordt met behulp van pijlen en stickers aangegeven.
  • Kom niet naar de Bibliotheek als u verkouden bent of griepklachten hebt.
  • Blijf thuis als u een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
  • Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
  • Schud geen handen.

Regels specifiek voor in de Bibliotheek:

• Leen doelgericht boeken, bij voorkeur na reservering vooraf. Als u gereserveerd heeft, staan de boeken voor u klaar in de reserveringskast.
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
  • Bij de ingang staan winkelmandjes voor de bezoekers klaar. Wie naar binnen wil, neemt een mandje mee. Dit geldt voor elke volwassene die naar binnen gaat.
  • Bij de ingang vindt u desinfecterende gel. Gebruik deze voor u naar binnen gaat.

Mocht u vragen hebben, neem gerust contact op met uw Bibliotheek. Dit kan telefonisch tijdens onze aangepaste openingstijden tel. 0522 462044 of via email .