Donorregistratie: informatie en oefening

Op 1 juli 2020 start het nieuwe Donorregister.

Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente komt dan in het Donorregister. In het Donorregister vult u uw keuze in over donatie van uw organen en weefsels na uw overlijden. Het invullen van uw keuze kan online of per post. Het is belangrijk dat u kiest. Dan weet uw partner of familie of u donor bent of niet.  https://www.donorregister.nl/

Voor mensen die moeite hebben met de computer of bang zijn dat ze het fout doen heeft Digisterker een digitale oefenomgeving “Oefenen met het Donorregistratie” ontwikkeld. Deze oefenomgeving is vrij beschikbaar onder andere via service.digisterker.nl/donor.

Bibliotheek Staphorst is weer (beperkt) open voor het inleveren en lenen van materialen. Maandag t/m donderdag van 14.00-17.00 en vrijdag van 16.00-20.30 uur. Rouveen gaat mogelijk later open, reserveren via Staphorst.