Kinderboekenweek : En toen ?

Tijdens de Kinderboekenweek (30 september tot en met 11 oktober) organiseert de bibliotheek verschillende activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.
De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van geschiedenis. Onder het motto En toen? kunnen kinderen terug in de tijd met onder anderen het doe-boekje ‘Tijdreizen’ en een stickerspeurtocht.

Activiteiten

Het boekje ‘Tijdreizen’ is een soort ‘vakantie-doe-boek’ met opdrachten, puzzels en spellen. Alles rondom de allerbeste kinderboeken over het thema geschiedenis.
Je krijgt het boekje in de bibliotheek.

Ook hebben we een stickerspeurtocht bij het boek 'Hadden de Grieken al raketten' van Govert Schilling op het programma staan.
Kinderen gaan aan de slag met een opdrachtvel met wel/niet waar vragen rondom leuke weetjes over techniek door de eeuwen heen.

Waar of niet waar ??
Doe jij mee aan de stickerspeurtocht ? In de Bibliotheek Staphorst en in de schoolbibliotheek in het MCR in Rouveen vind je 10 stickers met veel informatie over de geschiedenis van raketten, planeten, de ruimte en astronauten.

Lees de stellingen op het antwoordenblad en kruis het goede antwoord aan. Kun jij het oplossen? Succes!

Deze speurtocht is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.

En toen?

Tijdens de Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt.
Kinderen kunnen spannende verhalen lezen over ridders, zich verplaatsen in oorlogstijd of van alles te weten komen over de Oudheid.
Er is geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken.
Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!