Nederland Leest 2020

Van 1 tot en met 30 november is Nederland leest 2020 een jaarlijks terugkerend evenement met dit jaar het thema: Geschiedenis. Kleine geschiedenis, grote verhalen.
Duik in de geschiedenis van je eigen familie, stad of streek met behulp van de Bibliotheek!

Nederland Leest 2020

Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema.
In 2016 was dat: democratie, in 2017: robotica, in 2018 voeding, in 2019 duurzaamheid en dit jaar geschiedenis.

Wat wij weten over de geschiedenis vloeit voort uit verhalen die aan elkaar zijn doorgegeven van generatie op generatie. We lezen hierover en bespreken dit met elkaar.
Je geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, verdiep jezelf in het verleden, er is altijd een verhaal te vinden in hét centrum voor ontmoeting en gesprek: de Bibliotheek!

Met behulp van Delpher (www.delpher.nl) kan worden gezocht in een gigantisch krantenarchief met ruim 13 miljoen krantenpagina’s, die Delpher geheel gratis en vrij toegankelijk beschikbaar stelt. De persoonlijke geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, maar als je goed leest en je verdiept in het verleden, is er altijd een groot verhaal te vinden.

En natuurlijk hebben we in onze Bibliotheken ook historische romans, informatieboeken over onderwerpen en gebeurtenissen uit de geschiedenis en waargebeurde verhalen die zich in het verleden hebben afgespeeld. Reserveer ze via onze online catalogus of kom naar de Bibliotheek!

Het cadeau van de Bibliotheek: een gratis boek!

Vanaf 1 november hebben we een leuk cadeautje voor elke bezoeker van de Bibliotheek!

Kom langs in november en neem het gratis boek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer mee. Een moderne klassieker waarin op fascinerende wijze een twintigste-eeuwse familiegeschiedenis wordt ontvouwd die naadloos aansluit op het thema Kleine geschiedenis, grote verhalen. Het boek is beschikbaar zolang de voorraad strekt.
Elke familie heeft zijn verhalen. In Het zwijgen van Maria Zachea vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie.

Kijk hier voor de activiteit die we organiseren in deze maand over het thema Kleine geschiedenis, grote verhalen....