Bibliotheek Staphorst weer open!

Goed nieuws! Bibliotheek Staphorst is weer geopend. Gelukkig maar, want we hebben jullie enorm gemist.

Op maandag 17 mei kondigde het kabinet aan dat alle bibliotheken in Nederland weer open mogen. We zijn erg blij jullie weer te mogen verwelkomen. Uiteraard blijven de geldige coronamaatregelen van kracht. Daarbij is de Bibliotheek zo ingericht dat het voor alle bezoekers én medewerkers veilig is.

Boeken lenen en terugbrengen
Wanneer je de Bibliotheek bezoekt, gelden de coronamaatregelen; er mag een beperkt aantal mensen naar binnen, iedereen die naar binnen gaat moet een mandje meenemen en wanneer de mandjes op zijn, dan dien je buiten (op anderhalve meter afstand van elkaar) te wachten tot er weer een toegangsitem beschikbaar is.
Bij binnenkomst moet je wel een gezondheidscheck en registratieformulier invullen ten behoeve van bron- en contactonderzoek.
Ook is er in de Bibliotheek een looproute aangegeven en kun je door de achterdeur weer naar buiten.

Openingstijden  Bibliotheek Staphorst

Maandag   14.00 - 20.30 uur
Dinsdag   14.00 - 17.00 uur
Woensdag 10.00 - 12.00 uur 14.00 - 17.00 uur
Donderdag   14.00 - 17.00 uur
Vrijdag   14.00 - 20.30 uur
Zaterdag 10.00 - 12.00 uur

Bibliotheek Rouveen is voorlopig nog gesloten.

Gebruik van computers en lees/werkplekken
Als je gebruik wilt maken van een computer en een werkplek in de Bibliotheek, dan kun je deze reserveren. Dit werkt als volgt: meld dit bij een medewerker en vul een gezondheidsverklaring en registratieformulier in. Je kunt voor max. een uur reserveren.

De toiletten
Deze blijven voorlopig dicht. Daar kun je helaas nu nog geen gebruik van maken.

Activiteiten
We mogen weer activiteiten organiseren voor een beperkt aantal personen en met inachtneming van een aantal regels. We gaan bekijken wat mogelijk is onder die voorwaarden en zullen je daar zo spoedig mogelijk via deze website en social media over informeren.

Heb je vragen over de coronamaatregelen?
We helpen je uiteraard graag verder. Je kunt ons bereiken via  of via 0522 462044.
We kijken ernaar uit om je weer te verwelkomen in Bibliotheek Staphorst!

Blijf gezond en let goed op elkaar,   alle medewerkers van Bibliotheek Staphorst.