Corona Update 18 november

Bibliotheek Staphorst en Rouveen zijn weer open.
Daarbij gelden de regels weer van 4 november jl.

• Komt u materialen brengen of halen, dan is registratie niet nodig en wordt er geen tijdsduur met u afgesproken.
  • Wilt u gebruik maken van een werk-/leesplek dan is registratie verplicht (naam, email-adres en telefoonnummer, aankomsttijd en vertrektijd) t.b.v. bron- en      contactonderzoek. Bovendien worden er afspraken gemaakt over de duur van het verblijf. We hanteren maximaal 1u.
    Mochten er geen wachtenden zijn, dan mag dat uur in overleg verlengd worden.
  • Wilt u voor een activiteit naar de Bibliotheek (een cursus, een lezing, etc.) dan moet u vooraf een plaats reserveren en wordt die reservering gecontroleerd.
  • Leen doelgericht boeken, bij voorkeur na reservering vooraf. Als u gereserveerd heeft, staan de boeken voor u klaar in de reserveringskast.
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
  • Bij de ingang vindt u desinfecterende gel. Gebruik deze voor u naar binnen gaat.
  • Er mogen per vestiging maar een maximaal aantal mensen naar binnen. Het aantal hangt af van de oppervlakte van de Bibliotheek. Bij de ingang staan winkelmandjes voor de bezoekers klaar. Wie naar binnen wil, neemt een mandje mee. Dit geldt voor elke persoon die naar binnen gaat. Zijn de mandjes op? Dan is het maximale aantal bereikt en moet u buiten wachten tot er weer een mandje beschikbaar is.
  • De koffie- en theeautomaat is gesloten.

De bekende regels, die ook in onze bibliotheken gelden zijn:

• Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheekvestiging. Dit wordt met behulp van strepen, pijlen en stickers aangegeven.
  • Kom niet naar de Bibliotheek als u verkouden bent of griepklachten hebt.
  • Blijf thuis als u een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
  • Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten

Mondkapjesplicht vanaf 1 december
Iedereen van 13 jaar en ouder draagt een mondkapje bij het bezoek aan de Bibliotheek. Komt u materialen brengen of halen dan moet het mondkapje continu op. Maakt u gebruik van een werk-/leesplek of wilt u deelnemen aan een activiteit dan moet u alleen een mondkapje op als u rondloopt. Zit u op een stoel, dan mag het mondkapje af.
Al onze medewerkers en vrijwilligers zullen zelf ook een mondkapje of gezichtsmasker dragen, zo zorgen we er samen voor dat we open kunnen blijven en iedereen zich veilig voelt.