Vrijwilligers gevraagd voor digitaal loket

De Bibliotheek Staphorst is van plan om medio april te starten met een loket voor digitale vragen.

De wereld om ons heen eist steeds meer digitale kennis. En het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend dat iedereen daar zo maar in mee gaat.
Voor veel mensen is dat lastig. Daarbij wil het loket helpen.

Vrijwilligers van de bibliotheek en Stichting Welzijn Staphorst gaan je met digitale raad en daad bijstaan.
Heb je problemen met het aanvragen van een DIGID? Moet je digitaal een afspraak maken bij een tandarts? Hoe krijg ik nu mijn E-book op de E-reader?

Vanuit de bibliotheek worden nog vrijwilligers gezocht die het loket willen bemensen.

Wat ga je doen?

Op maandagavond tussen 18:00 – 20:00 houd je spreekuur in de bibliotheek en kunnen mensen bij jou terecht met hun praktische vragen.
Je luistert, helpt en ondersteunt waar nodig zodat zij zich gehoord voelen én dat ze verder kunnen.

Wie zoeken wij?

Je houdt er van om anderen te helpen, hebt geduld en bent integer als het gaat om vertrouwelijke informatie.
Je bent vertrouwd met de onderwerpen digitale overheid, wonen, zorg, werk en inkomen en vindt het leuk om dingen uit te zoeken.

Voor informatie en contact kun je reageren naar Astrid Botter, .