Nieuws uit de Bibliotheek

Bibliotheek doet mee met mobiele collecte Prins Bernhard Cultuurfonds

 Bibliotheek doet mee met mobiele collecte Prins Bernhard Cultuurfonds

Zadenbibliotheek nieuw initiatief voor meer natuur in eigen gemeente

Van 28 mei tot en met 5 juni doen de Bibliotheek Kop van Overijssel, Zwartewaterland en Staphorst gezamenlijk mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In totaal collecteren 1182 organisaties in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. De collecte is dit jaar voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en sociale media. De Bibliotheek Kop van Overijssel, Zwartewaterland en Staphorst voeren actie voor de realisatie van de Zadenbibliotheek.

Met dit initiatief wil de Bibliotheek een positieve bijdrage leveren aan natuur in de gemeente Steenwijkerland, Zwartewaterland en Staphorst. De Zadenbibliotheek bestaat uit een kast waar je biologische zaden van groenten, kruiden en bloemen kunt lenen of ruilen. Graag vult de Bibliotheek deze extra service op termijn aan met leerzame lezingen, workshops en meer. Groene vingers of niet, de Zadenbibliotheek stelt jong en oud in staat om vanuit de eigen (moes)tuin bij te dragen aan de natuur in eigen omgeving. Wil je ons helpen bij de realisatie van de Zadenbibliotheek? Klik dan hier voor een gift. Onze dank is groot.

Veilige collecte
Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert al sinds 1946 de Anjeractie. Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op diezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele netto opbrengst teruggeeft aan de organisaties die collecteren.