Zomerlezen 2021! Ga op reis in een boek

Tijd voor Zomerlezen! Ga op reis in een boek!
Tot eind augustus viert de Bibliotheek de lekkere lange zomerdagen – tijd voor jezelf, tijd voor een boek!

Van 7 juni t/m 31 augustus: Ga op reis in een boek.
Tijdens de maanden juni, juli en augustus is het tijd voor Zomerlezen. Met de aftrap van De Spannende Week gaat Zomerlezen daadwerkelijk van start en klappen we een zomer lang de parasol uit.

7 t/m 13 juni
De Spannende Week & De Nederlandse Thrillerprijzen
Zomerlezen gaat van start met De Spannende Week op Hebban. Tij­dens deze themaweek richten we ons vizier op de misdaadboe­ken van deze eeuw in Crime of the Century. De Spannende Week wordt op zaterdag 5 juni voorafgegaan door de bekendmaking van de winnaar van de Hebban Thrillerprijs 2021 tijdens De Nederlandse Thrillerprijzen in de Bibliotheek Utrecht.

21 t/m 27 juni
De Oranje Week
Supporters van Oranje komen aan hun trekken tijdens dé sportzomer van 2021. In De Oranje Week is er uiteraard veel aandacht voor sportboeken, maar ook andere oranje thema’s worden niet geschuwd. De Oranje Week start op maandag 21 juni.

5 t/m 25 juli
De Lekker Lezen Weken
Lekker lezen, dat doe je in de zomer! Laat je inspireren, zak vervolgens lui onderuit op je strandbedje of tuinstoel en laat je meevoeren naar verre of historische bestemmingen. Van ro­mantische feelgood tot historische romans. Van 5 t/m 25 juli vieren we De Lekker Lezen Weken.

2 t/m 8 augustus
De Regenboog Week
Op Hebban vieren we diversiteit! Tijdens De Regenboog Week is er extra veel aandacht voor boeken van belang voor en door de LGBTQ-community. In samenwerking met de Gaykrant stellen we de Regenboog Top 100 samen. De Regenboog Week start op maandag 2 augustus.

23 t/m 29 augustus
De Groene Week
Groen natuurlijk! Want wie houdt er nu niet van groen? Van groen(tes) op je bord tot eindeloze wandelingen in de natuur: geniet van de vele (lees)tips om je wereld groener te maken. De Groene Week start op maandag 23 au­gustus. Denk aan boeken van en voor wereldverbeteraars, boeken die gaan over het klimaat en de natuur, maar ook de vegetarische keuken.