Nieuws uit de Bibliotheek

Probeer de online Bibliotheek-app in Bibliotheek Steenwijk

Probeer de online Bibliotheek-app in Bibliotheek Steenwijk

Digitale dag in de Bibliotheek

Sinds een jaar heeft de Bibliotheek de vernieuwde online Bibliotheek-app, waarmee je e-books en luisterboeken kunt lenen. Naast de app heeft de Bibliotheek nog veel meer digitaal aan te bieden. Wil je de app van de online Bibliotheek weleens uitproberen? Kom dan op donderdag 14 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur naar de lees- en luisterspot in Bibliotheek Steenwijk. Ook laten we die dag van 09.00 – 20.00 uur (een deel van) ons overige digitale aanbod zien.

Duizenden e-books en luisterboeken

Leden van de Bibliotheek kunnen binnen hun bestaande abonnement gebruikmaken van de online Bibliotheek-app. In deze app vinden zij duizenden e-books en luisterboeken, die allemaal direct te lenen en te lezen zijn op telefoon en tablet. Ook kunnen zij lijstjes maken met hun favoriete boeken, fragmenten beluisteren of previews van e-books bekijken. Met de meeste abonnementen kun je 10 e-books en 10 luisterboeken tegelijk lenen, voor een periode van 3 weken.

Lees- en luisterspot

Iedereen die de online Bibliotheek-app wil proberen, kan naar de lees- en luisterspot komen. Ook niet-leden zijn welkom. Op donderdag 14 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur staat de lees- en luisterspot in Bibliotheek Steenwijk. Onze medewerkers staan klaar om je te helpen met de e-books en luisterboeken in de app. En om antwoord te geven op al je andere vragen over het digitale aanbod van de Bibliotheek.

Andere activiteiten

Je kunt die dag niet alleen de online Bibliotheek-app proberen, maar er valt vanaf 09.00 uur tot in de loop van de avond, nog veel meer te beleven voor jong en oud! In het KennisLab zijn VR workshops en je kunt met de 3D pennen aan de slag. De Nederlands Vereniging voor Autisme heeft een inloopspreekuur en om 20.15 uur start een lezing over de ervaringen van een vrouw met autisme. Ouders kunnen tips ontvangen en vragen stellen over mediawijsheid bij kinderen. De gehele dag kunnen kinderen in de Bibliotheek, met hun eigen device of een leenexemplaar van de Bibliotheek, twee games spelen. En voor jongeren kinderen wordt er voorgelezen in de digitale Voorleeshoek.

Kortom ben jij nieuwsgierig naar het digitale aanbod van de Bibliotheek? Kom dan naar de digitale dag op 14 oktober in Bibliotheek Steenwijk om dat te horen en te beleven.