Nieuws uit de Bibliotheek

TV-serie Klik'm aan in de Bibliotheek

TV-serie Klik'm aan in de Bibliotheek

Jezelf redden op de computer of smartphone is niet altijd vanzelfsprekend voor iedereen. De maatschappij vraagt steeds meer digitale vaardigheden van ons. WhatsAppen, online je zorgkosten declareren of een vaccinatie-afspraak maken, voor veel mensen is het ingewikkeld. In de zevendelige tv-serie ‘Klik ‘m aan’ gaat presentator Daniel Godinho Veiga in gesprek met mensen over hun digitale kennis.

In ‘Klik ‘m aan’ worden inwoners van Overijssel aangemoedigd om aan te haken bij de digitale samenleving. In het programma worden verschillende onderwerpen op een laagdrempelige manier behandeld. Hoe werkt een tablet of een computer, wat kun je met WhatsApp en hoe maak je een digitaal fotoalbum? Ook is er aandacht voor digitale zorg van specialist of huisarts, inloggen met DigiD en wordt uitgelegd hoe je je veilig op het internet kunt begeven.

Presentator Daniel volgt mensen die niet langer aan de zijlijn willen blijven staan, maar zich willen redden op de computer en smartphone. Zij willen bijvoorbeeld FaceTimen met kleinkinderen, een cadeautje online kopen, online bankieren, en volgen hiervoor bijvoorbeeld een cursus bij de bibliotheek.

'Klik 'm aan' zie je vanaf 13 januari op donderdag (om de week) en zaterdag (elke week) op TV Oost. Kijk voor de uitzendtijden in de tv-gids.

thumbnail