Via deze link kun u zich online inschrijven en direct met iDeal betalen.
Wilt u de contributie(vanaf 18 jaar) via een machtiging automatisch laten afschrijven, dan dient u een ingevulde machtigingsformulier bij de bibliotheek in te leveren, omdat wij uw handtekening en bankrekeningnummer nodig hebben. Bij de automatische incasso wordt het lidmaatschap van dat betreffende jaar automatisch van uw rekening geïncasseerd. Een machtigingskaart is verkrijgbaar in elke vestiging of te downloaden. U krijgt jaarlijks een euro korting op de contributie van de bibliotheek.
U kunt het  inschrijfformulier_nieuwe_leden.pdf downloaden en alvast invullen. Als u naar uw bibliotheek komt, maken we op dat moment graag een kaart voor u gereed, zodat u meteen gebruik kunt maken van de voordelen van uw bibliotheeklidmaatschap.
Opzeggen is ook eenvoudig, het kan telefonisch, schriftelijk, per email, website of aan de balie. U kunt na het eerste jaar elke maand opzeggen met een termijn van één maand. Er mogen geen openstaande registraties (bijvoorbeeld boetes, leengelden) of materialen meer op uw pas staan.

Bij verhuizing: Als u verhuist, kunt u uw lidmaatschap bij de bibliotheek opzeggen. Eventuele resterende contributie krijgt u teruggestort. Bij de bibliotheek in uw nieuwe woonplaats kunt u zich opnieuw inschrijven.

Als uw lenerspas vermist is, kunt u een duplicaat kopen voor € 3,50. U krijgt dan een nieuw lenersnummer en de oude pas wordt geblokkeerd. Komt u hiervoor naar de bibliotheek, dan wordt dit direct voor u geregeld.

Via Mijn gegevens kunt u ook zelf direct uw vermiste pas blokkeren, om te voorkomen dat iemand anders er gebruik van kan maken.

Stel uw bibliotheek op de hoogte als uw (e-mail)adres wijzigt. Dan blijft u altijd op de hoogte van bibliotheekberichten, bijvoorbeeld als er een gereserveerd boek voor u klaar staat om opgehaald te worden.
Veranderingen in uw persoonlijke gegevens kunt u voor een deel zelf aanpassen in Mijn Bibliotheek, rechtsboven op de website.

Als u bent ingelogd, kunt u onder andere uw eigen e-mailadres aanpassen.
Voor een aantal andere wijzigingen, zoals adres- of naamswijzigingen, kunt u gebruik maken van het contactformulier of dit melden bij een volgend bezoek aan uw bibliotheek.
Als u de nieuwsbrief van uw bibliotheek wilt blijven ontvangen, kunt u uw emailadres hier wijzigen.