Resultaten 1 - 10 van 43

Deze Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober) vieren we ‘thuis’, in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. Het thema is ‘Bij mij thuis’. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zoveel van elkaar leren. Onze deuren staan in ieder geval wagenwijd voor je open. Kom je ook?

Het vinden van werk dat bij je past is niet altijd makkelijk. De Bibliotheek biedt hulp bij het ontdekken van wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken. Daarvoor worden dit najaar 11 gratis online trainingen gegeven. De trainingen zijn voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe baan of die zich alvast op de toekomst wil voorbereiden.

Houd jij ervan om met boeken en met mensen bezig te zijn? Dan ben je bij de Bibliotheek Staphorst aan het juiste adres!

Wij zijn op zoek naar een gastvrouw/gastheer voor de dinsdagmiddag. Je verwelkomt bezoekers, helpt bij het oplossen van vragen en zorgt voor een mooie presentatie van de

...

De Boekenweek van Jongeren inspireert jongeren met verhalen en boeken die écht bij ze passen, op plekken waar jongeren zelf te vinden zijn. Het motto is dan ook: dit wil jij lezen! Bij een Boekenweek hoort ook een geschenk: 3PAK. Wij geven deze verhalenbundel gratis aan jongeren van 15 tot en met 18 jaar. De boekenweek van Jongeren is dit jaar van 15 september tot en met 24 september 2023.

In het kader van de jaarlijkse Rabo ClubSupport stemmen leden van deze bank in de periode van 4 tot en met 26 september 2023  op hun favoriete initiatieven in de regio. De Bibliotheek Staphorst zet met deze actie in op het creëren van de loket bankzaken om mensen persoonlijk te kunnen helpen in het online contact met alle grote banken van Nederland.

Blijven lezen tijdens de zomervakantie is belangrijk. En leuk! Want in de zomer kun je allerlei activiteiten komen doen in de Bibliotheek. Kom jouw favoriete leesboeken uitzoeken en stop ze in een gaaf tasje die je mag versieren en houden! Schrijf je eigen verhaal, raad het mysterybook of doe een

...

Lisa Schreur van basisschool de Iekmulder uit IJhorst heeft de voorleeswedstrijd in Staphorst gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in de MCR in Rouveen. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Staphorst vertegenwoordigen in de regionale finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2023!

Kom jij tijdens De Nationale Voorleesdagen ook naar de Bibliotheek? De Nationale Voorleesdagen, van 25 januari tot en met 4 februari 2023, gaat over het creëren van een voorleesmoment met jouw kind. Voorlezen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van het kind en zorgt daarnaast ook voor mooie herinneringen.