Resultaten 1 - 10 van 39

De 88e editie van de Boekenweek staat dit jaar in het teken van het thema “Ik ben alles”. De zoektocht naar onze eigen identiteit is herkenbaar bij iedereen ongeacht van cultuur, leeftijd of sociale plek. En juist boeken helpen om onszelf en anderen beter te leren kennen door in de huid te kruipen van personages die we niet kennen. En ook door ons onder te dompelen in culturen, geloofsovertuigingen, seksualiteiten of leefwijzen ons (nog) onbekend zijn. Leer jezelf, en indirect, ook anderen beter kennen met dit thema van de Boekenweek dit jaar.

Houd jij ervan om met boeken en met mensen bezig te zijn? Dan ben je bij de Bibliotheek Staphorst en Bibliotheek  Rouveen, aan het juiste adres! Als gastvrouw/gastheer verwelkom je bezoekers, help je ze bij het oplossen van vragen en zorg je voor een mooie presentatie van de collectie én van de

...

Het vinden van werk dat bij je past is niet altijd makkelijk. De Bibliotheek biedt hulp bij het ontdekken van wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken. Daarvoor worden dit voorjaar 16 gratis online trainingen gegeven. De trainingen zijn voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe baan of die zich alvast op de toekomst wil voorbereiden.

Lisa Schreur van basisschool de Iekmulder uit IJhorst heeft de voorleeswedstrijd in Staphorst gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in de MCR in Rouveen. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Staphorst vertegenwoordigen in de regionale finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2023!

Kom jij tijdens De Nationale Voorleesdagen ook naar de Bibliotheek? De Nationale Voorleesdagen, van 25 januari tot en met 4 februari 2023, gaat over het creëren van een voorleesmoment met jouw kind. Voorlezen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van het kind en zorgt daarnaast ook voor mooie herinneringen.

Louwra van Leest (1983) start per 1 februari 2023 als nieuwe directeur-bestuurder bij de Bibliotheken Kop van Overijssel, Staphorst en Zwartewaterland. Ze volgt hiermee interim directeur-bestuurder Laurens Felix op. Hij heeft in de afgelopen 1,5 jaar de drie stichtingen onder zijn hoede gehad en de bestuurlijke fusie in goede banen geleid.

Zeven non-fictieboeken en drie fictieboeken maken dit jaar kans op de felbegeerde titel ‘Beste Boek van Overijssel 2022’. In beide categorieën rolt er één winnaar uit de bus. Naast erkenning voor hun bijzondere prestatie ontvangen de winnaars een bedrag van € 500.

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Daarom geeft de Bibliotheek in november een boek cadeau – om te lezen en samen over te praten.

Tijdelijk is de Bibliotheek Rouveen op maandag ook onbemand open. Dit in verband met een tekort aan personeel. Je bent dus welkom om boeken te lenen maar heb je een vraag dan kun je die op woensdag-, donderdag- , vrijdagmiddag en vrijdagavond stellen in Rouveen. Kan het echt niet wachten? Dan kun

...

Wat is het liefste dier? De oudste boom? Of het harigste beest? Tijdens de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) kun je het ontdekken in de Bibliotheek. Dan staat namelijk alles in het teken van de natuur. In de Bibliotheek kun je alles vinden over dieren, planten en het klimaat overal ter wereld!