Resultaten 1 - 10 van 39

Wil je op vakantie binnen de Europese Unie? Of wil je naar een evenement in Nederland? Dan heb je een coronabewijs nodig. Dit bewijs kun je laten zien via een QR-code in de CoronaCheck-app. Graag leggen we uit hoe deze app werkt.

Het coronabewijs kan een negatieve testuitslag of een

...

De zomervakantie staat voor de deur en dus zijn de Bibliotheek Staphorst en Rouveen weer gestart met de verkoop van afgeschreven boeken en tijdschriften. Een roman, thriller of jeugdboek, er is voor ieder wat wils. Let op: de verkoop loopt zolang de voorraad strekt, wees er dus snel bij.

Wees

...

Met De Grote BiebBoys Zomerchallenge kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar de hele zomer met boeken en lezen bezig zijn. Maar wie zijn de BiebBoys? Dat zijn Joran en Kees, twee jongens die gek zijn op boeken en met toffe challenges laten zien dat boeken leuk zijn! Voor de vakantie solliciteren Kees en

...

Tijdens de zomeractie van Jeugdbibliotheek.nl kun je de mooiste verhalen beleven. Gewoon op je telefoon of tablet.
Met de gratis online Bibliotheek-app download je de leukste e-books en luisterboeken. Ook als je nog géén lid bent van de bieb.

De zomeractie loopt van 1 juli tot en met 31 augustus. Ben je

...

Tijd voor Zomerlezen! Ga op reis in een boek!
Tot eind augustus viert de Bibliotheek de lekkere lange zomerdagen – tijd voor jezelf, tijd voor een boek!

Van 7 juni t/m 31 augustus: Ga op reis in een boek.
Tijdens de maanden juni, juli en augustus is het tijd voor Zomerlezen. Met de aftrap van De

...

Bent u ook zo blij dat de coronapandemie bijna achter de rug is? Ligt uw leeftijd tussen 18 en 80 jaar, houdt u van de Nederlandse taal en bent u sociaal ingesteld?
Wilt u na de zomervakantie weer eindelijk mensen ontmoeten en zinvol bezig zijn buitens huis?
Hebt u een paar uur per week tijd

...

We hebben allemaal wel eens te maken met innerlijke conflicten. Wie ben je écht en wie ben je voor de buitenwereld? Aan welke stemmen in jezelf geef je gehoor? De 86e editie van de Boekenweek staat daarom dit jaar in het teken van het thema ’Tweestrijd’. Er zijn natuurlijk volop boeken in te zien en

...

Staphorst – In de Bibliotheek in Staphorst is tot 30 juni de expositie ‘Het dieren ABC van…’ te zien. De kunstwerken met rijmpjes zijn gemaakt door basisschoolkinderen van groep 5 tot en met 8 uit de gemeente Staphorst. (Harm Doornveldschool; Koning Willem Alexanderschool; Christelijke N.S. en

...

In mei en juni 2021 ontvangen miljoenen Nederlanders van 18 tot 60 jaar een uitnodiging voor de coronaprik. Heb je ook een brief ontvangen? En kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van een online afspraak? Hieronder vind je de uitleg.

Een afspraak maken voor de coronaprik kan telefonisch, maar

...