Resultaten 1 - 10 van 12

Gepubliceerd op: woensdag 16 januari 2019

Floor Tissingh van basisschool De Iekmulder uit IJhorst heeft vanmiddag de Staphorster voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in de CNS/Berkenhorst. 

Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd.
De winnaar zal binnenkort Staphorst vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2019!

De 5 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Petra Willems naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. In de pauze trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, waarin het publiek een gedichtje (elfje) schreef over de voorgelezen fragmenten, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Alieke Ramos Marta gesproken.

Floor las een fragment voor uit het boek Juffrouw Pots van Tosca Menten. De jury vond dat ze boeiend en mooi op toon voorlas. Floor zal één van de 10 deelnemers zijn aan de halve finale die op 6 maart gehouden zal worden in Bibliotheek Kampen.

Gepubliceerd op: woensdag 02 januari 2019

Boekstart voor baby’s bestaat 10 jaar. Dit feestelijke feit wordt natuurlijk gevierd. Bijna alle bibliotheken in Nederland werken inmiddels met BoekStart.
Ouders van baby’s in Staphorst ontvangen via het consultatiebureau een brief met waardebon. Hiermee worden ze uitgenodigd om in de Bibliotheek hun kindje gratis lid te maken en het Boekstartkoffertje op te halen.

Vanwege het jubileumjaar is er een extra verrassing. In een aantal koffertjes is een zogenaamde Gouden Wikkel verstopt. De gelukkige vinder wint een Boekstart verrassingspakketje van de bibliotheek.

Naast het gratis lidmaatschap biedt de bibliotheek veel materialen voor de allerjongsten. Ook zijn er regelmatig leuke (voorlees)activiteiten. Meer informatie hierover vindt u in de agenda . Kijk ook eens voor een leuk filmpje op Youtube

Gepubliceerd op: donderdag 06 december 2018

Donderdagavond 15 november werd er een gezellige avond gehouden om de vele vrijwilligers in het zonnetje te zetten. We begonnen met een heerlijk stampotbuffet van de cateraar. Daarna kon men bij toerbeurt iets knutselen, kennismaken met  programmeren en een spel met associatiekaarten.

Gepubliceerd op: maandag 22 oktober 2018

Woensdag 17 oktober 2018 was de studiebijeenkomst begrijpend lezen van de samenwerkende bibliotheken, Staphorst, Salland, Ommen en Dalfsen - Nieuwleusen.

Er waren maar liefst 23 scholen met 70 mensen vertegenwoordigd. De interactieve lezing werd verzorgd door Wenckje Jongstra en Hugo van den Ende van de Katholieke Pabo Zwolle.
Aan de hand van het thema insecten hebben we geleerd om anders naar begrijpend lezen te kijken om er voor te zorgen dat het geen apart vak meer is.
Kinderen zijn nieuwsgierig en stellen vragen en gaan in verschillende boeken op zoek naar antwoorden. Praten over boeken is daarbij net zo belangrijk als het lezen zelf.
Is een oorworm een insect? En een regenworm? Een spin dan?

Gepubliceerd op: dinsdag 02 oktober 2018

Het nieuwe BIEB Magazine ligt voor je klaar in de Bibliotheek! Haal ’m snel op en lees, puzzel, onderzoek gezellig samen met je (klein)kind. En maak ook nog eens kans op leuke prijzen met  diverse win-acties.

Kind van de toekomst
Het thema van BIEB Magazine  is het ‘kind van de toekomst’. Natuurlijk is ieder kind een kind van de toekomst. Maar meer dan vroeger is onduidelijk wat je moet leren om er goed op voorbereid te zijn. Wat moet je weten om mee te kunnen komen? Wat moet je als kind onder de knie hebben? Hoe belangrijk zijn taal en lezen voor je toekomst?

In deze editie vertellen onder andere Gerda Havertong, Jochem Myjer (De Gorgels), Marcel van Driel (Superhelden) en Sofie van den Enk waarom lezen zo belangrijk is. Én waarom het leuk is. Vooral als je het samen met je (klein)kind(eren) doet.

Maar niet ieder kind houdt van lezen. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Joris. Ondanks dat blijft hij tóch oefenen, want hij weet heel goed waarom goed kunnen lezen zo belangrijk is. Verder zijn er allerlei boekentips, zowel op papier als digitaal. Van de Bibliotheek én van kinderen zelf.

Ook online!
Kom nu naar de Bibliotheek en haal jouw exemplaar op! (op=op) Kun je niet wachten of heb je geen tijd om langs te komen? Lees het magazine dan online.

Gepubliceerd op: vrijdag 31 augustus 2018

Graag nodigen wij jou uit voor de Overijssel Verwoord Leesclub! Een provinciebrede leesclub met een leeslijst van drie titels, die op dit moment samengesteld wordt door niemand minder dan Tommy Wieringa.

Literatuur lezen en verhalen vertellen draagt bij aan ons burgerschap, aan het overdragen van ervaringen tussen generaties en aan het inleven in anderen. Een sterke literaire cultuur draagt bij aan een vitale samenleving, waarin plaats is voor wederzijds begrip en nabuurschap. Daarom zijn leesclubs zo belangrijk: verhalen helpen ons door het leven, juist door ze te vertellen en erover te praten. We verzamelen alle Overijsselse lezers – aangesloten bij een leesclub of ‘in het wild’ – en maken een grote, provinciebrede leesclub.

Aanmelden?
Iedereen mag zich aanmelden, samen met een gehele leesclub of alleen. Na het inschrijven word je via de mail op de hoogte gebracht van de leeslijst en het programma dat rondom de leesclub wordt georganiseerd. En like vooral ook onze Facebookpagina, dan ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

De leesclub eindigt in een grootse slotbijeenkomst op zaterdag 16 maart in aanloop naar het Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal in de Boekenweek eind maart 2019, waarbij lezers met elkaar in gesprek kunnen gaan, vragen kunnen stellen aan Tommy Wieringa en auteurs van de door hem geselecteerde boeken.

Aanmelden voor de Overijssel Verwoord Leesclub kan via https://www.overijsselverwoord.nl/leesclub/

Gepubliceerd op: dinsdag 29 mei 2018

Sinds 2014 kunnen leden van de openbare bibliotheek e-books lenen.
Elk jaar komen er steeds meer leden met een e-bookaccount bij en worden er meer e-books uitgeleend.
In deze infographic staan de belangrijkste cijfers over het gebruik van e-books in 2017 voor de Bibliotheek Staphorst.

Infographic E books RGB

Gepubliceerd op: donderdag 24 mei 2018
Bibliotheek Staphorst

 Privacywetgeving

 
U hebt vast al gehoord over de nieuwe privacywet. Dat vanaf 25 mei in heel Europa de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht is. Daarmee worden uw gegevens nog beter beschermd. Ook wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om.
Hoe wij dat doen, leest u in onze nieuwe Privacyverklaring en in het nieuwe Uitleenregelement.

Mijn Bibliotheek
Verandert er iets in uw voorkeuren? Wilt u bijvoorbeeld een sms-bericht ontvangen, om u erop te attenderen dat de uitleentermijn eindigt? Of wilt u de digitale nieuwsbrief ontvangen?
Dat kan u altijd zelf regelen via Mijn Bibliotheek.
 
Uw rechten
In de nieuwe AVG zijn ook uw rechten duidelijker vastgelegd. Behalve dat u uw gegevens kunt inzien, mag u ze ook wijzigen als dat nodig is. En als u geen lid meer bent, kunt u ons vragen om uw gegevens definitief te verwijderen.
 
Met vriendelijke groet,

Renee Kerdijk-Scheepers
Directeur de Bibliotheek Staphorst
lees meer >
.