Resultaten 1 - 10 van 40

Ga jij laaggeletterdheid aanpakken? Bij de aanpak van laaggeletterdheid en de begeleiding van laaggeletterden is de inzet van taalvrijwilligers onmisbaar. Voor de coördinatie en verdere doorontwikkeling van het Taalhuis zoeken we een mensgerichte taalhuisdocent.

"Vormt leesplezier voor jou de onbetwiste basis voor leesbevordering bij kinderen? Lees dan direct verder en solliciteer!''

De leesconsulent is de vertegenwoordiger van de Bibliotheek voor kinderopvang en school en maakt o.a. deel uit van de aanpak de Bibliotheek op School. Dit is een landelijke aanpak waarin bibliotheek en school structureel, planmatig en opbrengstgericht samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. De leesconsulent adviseert, ondersteunt en werkt samen met leerkrachten en pedagogisch medewerkers bij de uitvoering van het lees- en mediabeleid.

Werk jij met ons samen aan ontwikkelkansen voor jeugd en onderwijs?

Je werkt intensief samen met het onderwijs onder de noemer “de Bibliotheek op school” (dBos). dBos is een landelijke aanpak waarin bibliotheek en (voor)school structureel, planmatig en opbrengstgericht samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid.

Zeven non-fictieboeken en drie fictieboeken maken dit jaar kans op de felbegeerde titel ‘Beste Boek van Overijssel 2022’. In beide categorieën rolt er één winnaar uit de bus. Naast erkenning voor hun bijzondere prestatie ontvangen de winnaars een bedrag van € 500.

Via sociale media delen we leuke momenten uit ons leven en maken we ons hard voor wat we belangrijk vinden. Met een like geef je een positieve reactie op video’s, berichten of reacties van anderen. Maar niet elke online interactie is leuk en soms gaat het mis. We begrijpen elkaar verkeerd en met de veiligheid van een scherm tussen ons in, is een nare reactie zo geplaatst. Een meningsverschil kan leiden tot ruzie, haatreacties of publiekelijk aan de digitale schandpaal genageld worden.

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Daarom geeft de Bibliotheek in november een boek cadeau – om te lezen en samen over te praten.

Houd jij ervan om met boeken en met mensen bezig te zijn? Dan ben je bij de Bibliotheek Staphorst en Bibliotheek  Rouveen, aan het juiste adres! Als gastvrouw/gastheer verwelkom je bezoekers, help je ze bij het oplossen van vragen en zorg je voor een mooie presentatie van de collectie én van de

...

Tijdelijk is de Bibliotheek Rouveen op maandag ook onbemand open. Dit in verband met een tekort aan personeel. Je bent dus welkom om boeken te lenen maar heb je een vraag dan kun je die op woensdag-, donderdag- , vrijdagmiddag en vrijdagavond stellen in Rouveen. Kan het echt niet wachten? Dan kun

...

Wat is het liefste dier? De oudste boom? Of het harigste beest? Tijdens de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) kun je het ontdekken in de Bibliotheek. Dan staat namelijk alles in het teken van de natuur. In de Bibliotheek kun je alles vinden over dieren, planten en het klimaat overal ter wereld!