Direct naar de inhoud
Resultaten 1 - 10 van 30

Wat is het meest bijzondere boek over Overijssel dat dit jaar is verschenen? En welk fictief en non-fictief boek verdient beloond te worden?
Net als voorgaande jaren is de zoektocht naar het Overijssels Boek van het Jaar begonnen.
Ontbreekt er volgens jou een boek? Geef jouw nominatie door!

Een

...

De bibliotheken mogen nog niet weer hun deuren open zetten voor hun leden. Voorlopig zal dit zo blijven. Maar voor tevoren afgesproken en besloten taalactiviteiten van het Taalpunt geldt dit na de Pasen niet meer.
Wie de Nederlandse taal niet goed beheerst wordt onder de kwetsbare doelgroep

...

De Bibliotheek Staphorst is van plan om medio april te starten met een loket voor digitale vragen.

De wereld om ons heen eist steeds meer digitale kennis. En het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend dat iedereen daar zo maar in mee gaat.
Voor veel mensen is dat lastig. Daarbij wil het loket helpen.

...

De Bibliotheek Kop van Overijssel heeft een eigen Minecraft server opgezet! Iedereen met een eigen Minecraft account is welkom.

Speel nu bijvoorbeeld de spellen ‘Survival’ en ‘Creative’. Bij ‘Survival’ moet je proberen te overleven en in ‘Creative’ kun je al je creativiteit laten zien door te bouwen

...

Het is weer tijd voor de belastingaangifte. Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? De Bibliotheek Staphorst staat voor je klaar!

Tijdens de lockdown
Zolang wij onze deuren moeten sluiten, is het niet mogelijk een belastinghulp in de bibliotheek zelf te organiseren. Wel kun je je op werkdagen tussen

...

Bent u 55+ en heeft u vragen over reizen met het OV? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur en bel 038 – 303 70 10.

OV-ambassadeurs geven er antwoord op uw vragen over het gebruik van het OV.

 

“Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend”, zeggen de

...

Bibliotheek Staphorst en Rouveen zijn gesloten tot nader bericht.
Wel bieden we de afhaalbieb.

Afhaalbieb in Staphorst
Je reserveert via onze catalogusde materialen die je wilt lenen. Zodra deze materialen voor je klaar staan, ontvang je van ons bericht. Beantwoord dan deze mail voor een afspraak

...

Bibliotheek Staphorst biedt tijdens de sluiting van onze vestigingen de AfhaalBieb. Klanten kunnen online materialen reserveren en deze op afspraak ophalen bij hun Bibliotheek. Omdat we merken dat sommigen het lastig vinden om te weten wat ze willen reserveren, hebben we een nieuwe service in het

...

Tijdens De Nationale Voorleesdagen staat het belang van voorlezen aan jonge kinderen centraal. De activiteiten tijdens de Voorleesdagen spelen zich af rond het Prentenboek van het Jaar. In 2021 is dat Coco kan het! van Loes Riphagen.

Door de coronamaatregelen zijn er dit jaar geen activiteiten in

...