Resultaten 1 - 10 van 61

Heb jij hart voor de bibliotheek, voor computers en internet? Help jij anderen graag op weg in de digitale samenleving? Reageer dan op de vacature Vrijwillige docent cursus Veilig werken met DigiD bij de Bibliotheek Staphorst.

In het kader van Gezond Meedoen Staphorst verhogen wij per 1 juni 2024 de leeftijdsgrens voor een gratis abonnement van 18 naar 24 jaar. Met het verhogen van deze leeftijdsgrens willen wij voorkomen dat jongeren hun abonnement opzeggen, terwijl er juist voor jongeren zoveel te halen valt.  

Lezen is een basiscompetentie die benodigd is om deel te kunnen nemen aan onze kennismaatschappij. Maar daarnaast is lezen ook gewoon leuk, lezen helpt om de wereld en de ander te ontdekken. Via verhalen verruimen we ons denken en wereldbeeld. Ieder kind verdient het uit te groeien tot een lezer. Wil

...

De Bibliotheek Staphorst kan niet zonder vrijwilligers en dus zoeken wij regelmatig mensen die de Bibliotheek een warm hart toedragen. Op dit moment zijn wij voor de Bibliotheek Staphorst op zoek naar een vrijwillige medewerker voor de dinsdagmiddag én een vrijwillige klussenier voor de nodige hand- en

...

Leuke tip: in de Bibliotheek staat een zadenbox van Prachtlint Staphorst. Je bent van harte welkom om zaden van diverse bloemen, kruiden en groenten te 'lenen' om ze vervolgens te zaaien in je eigen tuin.

Zondag 12 mei 2024 is het weer Moederdag. Traditioneel hét moment om je moeder met ontbijt op bed en een cadeau in het zonnetje te zetten. Met dat ontbijt kunnen wij je niet helpen, maar wel met een origineel Moederdagcadeau.

Met (voor)lezen kun je niet vroeg genoeg beginnen en dus hebben wij BoekStart in huis. BoekStart is een programma dat het lezen met kinderen van 0 tot 4 jaar wil bevorderen én ouders met jonge kinderen samen wil laten genieten van boeken. Onderdeel van dit programma is de BoekStart-spaarkaart.